Borski vaterpolisti pomeraju granice svojom upornošću!

Put do dobrog uspeha je nekada vrlo komplikovan i trnovit, a naši vaterpolisti svake sledeće sezone pomeraju granice i dokazuju da ništa nije nemoguće! Potvrda svega toga je i osvojeno prvo mesto na turniru Razvojne lige Srbije do kojeg su momci VK “Bor” stigli ostvarivši sve pobede na turniru i to bez ijednog odrađenog treninga pred sam turnir.

VK Bor_naslovna
FOTO: FB/Aleksandar Saša Madanović

Zimska sezona na zatvorenim bazenima sportskog centra “Bobana Momčilović Veličković” počinje u novembru i završava se u aprilu, međutim svake sledeće sezone se taj vremenski okvir skraćivao zbog (ne)uslova zatvorenih bazena, sve do ove sezone gde su bazeni u potpunosti zatvoreni zbog oštećenja na krovu.

Borska vlast radi na saniranju krova i poboljšanju uslova zatvorenih bazena, ali nam nije poznato kada će radovi biti gotovi tako da su borski vaterpolisti, ali i svi ostali plivački klubovi, ostali uskraćeni mogućnosti da svoje klubove razvijaju u svom gradu. Trener VK “Bor” Aleksandar Saša Madanović je u svom gostovanju na jutarnjem programu “Budilica” rekao da je klubu “otvoren” termin jednom nedeljno za treniranje od strane vaterpolo klubova iz Niša, Paraćina i Kragujevca.

Borskim vaterpolistima je treniranje trenutno najizvodljivije i najbliže u bazenu “Banjica” u Knjaževcu, gde im je grad Bor dodelio određenu sumu novca za putovanje. Možda je ovo trenutno dato kao “najbolja alternativa”, ali složićemo se da nije jednostavno konstantno putovati 90 km u jednom pravcu, plus 90 km povratka i da sa sobom nosite sve što je potrebno za jedan trening.

VK Bor_2
FOTO: FB/Aleksandar Saša Madanović

Međutim, i ovakva trenutna situacija ih ne sprečava da na određenim utakmicama i turnirima odu bez prethodne pripreme i ostvare sjajne rezultate.

U okviru Razvojne lige Srbije, nakon prvog kola koje je bilo održano u Pirotu, borski vaterpolisti su ostvarili pobede nad domaćom ekipom i VK “Vidra” iz Leskovca čime su zauzeli prvo mesto na tabeli, dok je juniorski tim zauzeo treće mesto.

Ostatak Razvojne lige Srbije održan je u Lajkovcu, a borski vaterpolo klub je sjajnim partijama i pobedama nad VK “Paraćin” 17:11, a zatim i protiv VK “Jezero” 19:16, uspeo da osvoji prvi mesto na turniru i obezbedi učešće na Final Four-u Centralne Srbije koji će 3. marta biti održan u Kragujevcu.

Ovim putem čestitamo momcima na postignutom uspehu, i želimo im sreću u daljem takmičenju, a nama ostaje da iščekujemo dalje rezultate i bodrimo naše vaterpoliste!

O nastanku i razvoju VK “Bor”, kao i prethodno ostvarenim uspesima, trener vaterpolo kluba Aleksandar Madanović govorio je i u 31. epizodi omladinskog podkasta “Šta ima?”.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.