Bronzana medalja za našeg Bobana Nikolića na Svetskom prvenstvu u Portugaliji

Borski kik bokseri su poput Novaka Đokovića jer su nas gotovo uvek navikli na uspehe i medalje. Ovu tvrdnju potvrdila je i bronzana medalja našeg Bobana Nikolića na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u kik boksu u Portugaliji.

Boban_Nikolic_sp_naslovna
Foto: Faebook/Tim Vladimirović

U prethodnim danima imali smo priliku da bodrimo tim kik boksera Srbije od 19 takmičara, u čijem sastavu su bili i naši Borani Damir Sejdija i Boban Nikolić, na Svetskom prvenstvu u kik boksu u Portugaliji.

Na Svetskom prvenstvu učestvovalo je 1369 takmičara iz 70 zemalja, i pored velike konkurencije, srpski takmičari ni ovoga puta nas nisu razočarali, vratili su se sa jedanaest osvojenih medalja, i to četiri zlata, četiri srebra i tri bronzane medalje.

Za jednu od jedanaest osvojenih medalja je, uz naravno čitav svoj tim, zaslužan upravo naš Boranin Boban Nikolić koji se borio u disciplini “lou-kik” do 57 kg, Nakon pobede u četvrtfinalu, Boban je u polufinalu nakon velike borbe poražen od takmičara iz Kazakhstana čime je automatski osvojio bronzanu medalju.

Boban_Nikolic_medalja
Foto: Faebook/Tim Vladimirović

Naš drugi predstavnik, Damir Sejdija, na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu nije možda u potpunosti imao sreće sa žrebom jer je na startu takmičenja poražen od strane turskog predstavnika, koji se kasnije ispostavilo borio za zlatnu medalju. Damir je takmičenje završio na devetom mestu u disciplini “K1” do 60 kg.

Trener i velika podrška naših kik boksera na samom takmičenju, Siniša Vladimirović, je na Facebook nalogu Tim Vladimirović izneo svoje utiske takmičenja:

Nadali smo se zlatu ali treba biti iskren i priznati da je i ovo ogroman uspeh. Boban je treću godinu zaredom osvajač jedne od medalja, ovog puta bronzane. Nije uspeo protiv odličnog Kazahstanca ali je dao i više od 100 posto sebe. Damir je naleteo na Turčina koji je uzeo srebro, težak i prljav meč i minus poen, teško da se stigne sve i pobedi. Nemam zamerki, dali su sve od sebe.

istakao je Siniša Vladimirović.

Ovim putem želimo da čestitamo našim Boranima i celom Kik boks klubu “Bor” na učešću i još jednoj medalji sa velikih takmičenja, ova grupa vrednih i disciplinovanih sportista i sportistkinja nam svake godine dokazuje da je sve moguće postići svojim trudom i radom.

Želimo im uspeh i u daljem radu!

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.