Sjajne rukometašice Bora osvojile regionalni rukometni kup

Ženski rukomet u Boru je već više godina zasigurno jedan od najboljih ekipnih sportova u gradu što potvrđuje i višegodišnje igranje ove ekipe u Super ligi ili, što je ove godine slučaj, u Super B ligi Srbije. Kvalitet ženskog rukometnog tima dodatno dokazuje i ova sezona i osvojeni regionalni kup.

Rukometasice_Bora_Regionalni_kup_osvajacice
Foto: Facebook/Radomir Raša Savić

Da je Bor grad rukometa, dokazale su naše mlade rukometašice omladinskog rukometnog kluba “Bor Zijin Copper”, koje su u finalu na domaćem terenu u sportskom centru “Bobana Momčilović Veličković” savladale ekipu Aleksinca rezultatom 31:26 i time osvojile trofejKupa centralne Srbije – grupa istok.

Mlade Boranke su tokom cele utakmice bila mnogo bolja i dominantnija ekipa te su nakon šezdeset minutna borbe zasluženo osvojile trofej.

Nakon uvodnih 1:1 naše rukometašice su vezale seriju od 7 golova, što je bilo sasvim dovoljno da naprave veliku prednost, tako da su devojke već na poluvremenu vodile rezultatom 17:9, a stečenu prednost su uspešno održavale do kraja utakamice.

Najefikasnija od naših devojaka bila je Isidora Sujić sa 10 postignutih golova, a ona je i proglašena za najbolju igračicu finala. Posle nje najviše pogodaka su postigle Anja Lilić (5 golova) i Sabina Šerifi (4 gola).

Kod Aleksinca najviše pogodaka postigle su Teodora Bogosavljević (7) i Iva Momčilović sa (5).

Osvajanjem kupa mlade rukometašice samo su potvrdile kvalitetnu igre ove jeseni i time dokazale da nije slučajnost to što se trenutno nalaze na prvom mestu Super B lige Srbije sa svega jednim porazom. Ako uz to dodamo da ovu ekipu čine devojke koje su nastupale ili nastupaju za različite kategorije reprezentacije Srbije, jasno je da je povratak ove ekipe u Super ligu Srbije veoma realan.

Puno uspeha devojkama i stručnom štabu u nastavku sezone.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.