VIDEO: Linkin Park se vraća na velika vrata!

Prošlo je 7 godina od smrti Chestera Benningtona, glavnog vokala rep-rok grupe Linkin park, koji je osvojio mnoga srca i bez imalo teškoće mogao da peva i vrišti u isto vreme, a da to zvuči predobro. Na svakom svom nastupu ostavljao je celog sebe, zajedno sa ostatkom benda pravili su takvu kombinaciju zvukova i prenosili neverovatne emocije na slušaoce. Nakon toliko godina, bend je utihnuo, a šta se sada dešava sa bendom Linkin Park? 

loops caribbean news
Foto: Loops Caribbien news

Linkin Park je američka rok grupa, nastala 1996. godine u Kaliforniji. Od svog nastanka do današnjih dana prodali su preko 40 miliona albuma i osvojili 2 Gremija. Bend su osnovala 3 srednjoškolska druga, ali se kasnije sastav ove grupe bitno izmenio zbog finansijske situacije, pa su različiti muzičari bili deo ove ekipe, a 1999. godine pridružio se glavni vokal Chester Bennington

Nakon različitih naziva benda, Bennington je predložio ime “Lincoln Park” zato jer je često vozio ulicom toga naziva u Santa Moniki. Smatrao je da je to dobro ime jer se “Lincoln Parkovi” nalaze svuda po SAD-u i svuda su ih građani smatrali “domaćima”. Prihvatili su ime Lincoln Park na nekoliko meseci, ali kada su odlučili registrovati domen, “lincolnpark.com” već je bio zauzet. U toj situaciji su samo su promenili, izgovor “Lincoln” u “Linkin” i kupili domen “linkinpark.com”, kako se i dan danas zove bend. 

Hardwired magazine
Foto: Hardwired magazine

Bend je nastupao svih tih godina, ali pre sedam godina, 2017., svet je šokirala vest da je frontmen benda Linkin Park Chester Bennington izvršio samoubistvo u 41. godini.

Bend je nakon te tragedije prestao da nastupa zajedno, a poslednje njihovo tadašnje izvođenje je bilo oktobra 2017. kada su organizovali memorijalni koncert Linkin Park & Friends Celebrate Life in Honor of Chester Bennington. 

Danas, sedam godina kasnije, bend je napokon objavio da je snimio novu muziku i da kreće na turneju, ali ko je njihov novi vokal?

los angeles times
Foto: Los Angeles Times

Nisu želeli da traže zamenu za Chester-a, jer možemo se svi složiti da je nezamenljiv, te se bend odlučio da će im se pridružiti u novoj eri ženski vokal, Emily Armstrong, pevačica koja je nastupala u bendu Dead Sara, a uz nju pridružio im se i novi bubnjar Colin Brittain

Shinoda, Delson, Farrell i Hahn su „tiho počeli ponovo da se sastaju poslednjih godina“ i „umesto da “pokušaju da ponovo pokrenu bend”, radili su sa brojnim muzičarima“ i „pronašli su posebnu vezu sa Emily i Colin-om“ koja će doneti novu eru Linkin parka, kako su naveli u saopštenju za štampu.

Pre Linkin Parka, ime našeg prvog benda je bilo Xero. Ovaj naslov albuma se odnosi i na ovaj skromni početak i na putovanje na koje trenutno idemo. Zvučno i emocionalno, radi se o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – prihvatajući naš prepoznatljivi zvuk, ali nov i pun života. Napravljen je sa dubokim poštovanjem za naše nove i dugogodišnje kolege iz benda, naše prijatelje, našu porodicu i naše fanove. Ponosni smo na ono što je Linkin Park postao tokom godina i uzbuđeni zbog putovanja koje je pred nama,

rekao je Mike Shinoda u izjavi.

Ovo je nastup Linkin Parka iz 2011. zajedno sa Chester-om.

Linkin Park je u četvrtak 5. septembra prvi put zajedno nastupio sa novom pevačicom i bubnjarom u Los Anđelesu. Događaj je emitovan uživo i dostupan je za gledanje na zvaničnim onlajn kanalima Linkin Parka. Na nastupu su i najavili novi singl „The Emptiness Machine“ koju su na početku izveli, prvu novu pesmu benda u poslednjih sedam godina, i glavnu numeru za predstojeći album pod nazivom „From Zero“ koji će izaći 15. novembra 2024. godine.

Kako vam se čini novi sastav ovog legendarnog benda Linkin Park? 

Ako ste u depresiji ili prolazite kroz određene emotivne izazove, broj Centra “Srce” za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciji samoubistva je 0800-300-303.

One Response

Ostavi odgovor

Koji je po vama najbolji košarkaš reprezentacije?

Predstojeći događaji
There are currently no events.