Bivši član jednog od najvećih boy bendova na svetu preminuo u 31. godini života

Biti obožavatelj, bilo muzike, kinematografije ili sporta, često može biti najomiljeniji hobi svih nas, ali pored radosnih događaja, takođe su i neizbežni teški trenuci. Trenutno, “Directioners”, iliti obožavatelji jednog od najvećih i najboljih boy bendova svih vremena, One Direction, suočavaju se sa ogromnom tragedijom nakon samog raspada ove grupe. Liam Payne, bivši član grupe, preminuo je 16. oktobra u popodnevnim časovima u 31. godini života.

Billboard
Foto: Billboard

Šta se to desilo u Argentini?

Liam je sa svojom devojkom Kate Cassidy proveo već neko vreme u Argentini, gde je i sam nedavno posetio koncert Niall-a, bivšeg člana benda One direction, sa kojim je, čini se, ostao u veoma dobrim odnosima. Liam je već danima bio aktivan na društvenoj mreži Snapchat na kojoj je rado delio svoje trenutke iz Argentine sa svojim obožavateljima koji ga verno prate. Sudeći po objavama i storijima, Liam je uživao u bogatim obrocima, vremenu sa prijateljima i igranju poloa!

S obrzirom da se njegova devojka morala vratiti za Ameriku, Liam je ostao sam u hotelu, gde se i cela ova tragedija desila. U popodnevnim časovima 16. oktobra, osoblje hotela je pozvalo policiju jer su se čuli snažni zvuci lomljenja u sobi, što su opisali kao “agresivni čovek koji je pod uticajem droge i alkohola”. Liam je tada polomio sve pred sobom i skočio sa balkona trećeg sprata hotela pravo na glavu. Pri dolasku policije, analizirajući pasoš, utvrdio se njegov identitet.

Iako dalji podaci još uvek nisu poznati, Liam-ovo telo je odveženo na obdukciju gde će se utvrditi da li je zaista bio pod uticajem alkohola i droge ili je ipak postojao neki drugi uzrok. Obožavatelji su satima u neverici stajali ispred hotela i pomno pratili svaki detalj ovog slučaja.

people.com
Foto: People.com

Lične Borbe i problemi

Liam je pored One Direction-a još 2014. godine započeo svoju karijeru kao muzički producent pod nazivima “Big Payno” i “Payno” te je pod tim imenom nekim velikim zvezdama i sam producirao pesme, poput “I don’t care” od Cheryl Cole. Pored toga je i postao muzički direktor u Hampton Music Limited i radio na svojim projektima koji su uključivali i rad sa popularnim australijskim boy bendom 5 Seconds of Summer (5SOS), Juicy J i irskim bendom HomeTown

Pri raspadu benda One Direction, Liam je potpisao ugovor sa Republic Records gde je i debitovao 2017. godine sa singlom “Strip that down” koja je definitivno obeležila 2017. godinu i koja danas na Spotify-u broji milion strimova, a na YouTube-u ima i preko 380 miliona pregleda.

Iako je uživao u slavi, Payne je često govorio o pritiscima koje donosi slava. U intervjuima je često priznavao da je ponekad koristio alkohol kako bi se nosio sa stresom tokom turneja, snimanja i ostalih stvari koje donosi posao slavne ličnosti, u ovom slučaju, bivši član najvećeg boy benda na svetu. U jednom intervjuu je čak i izjavio da je cela njegova karijera zabavna, ali i da je postala veoma toksična, što je dosta naglašavalo to koliko mu je teško da se sa svime nosi, što je kasnije dovodilo do raznih poroka.

Ko su zapravo Liam Payne i One Direction?

Liam Payne rođen je 23. avgusta 1993. godine u Engleskoj. Iako nije dolazio iz bogate porodice, pored sporta, gajio je neverovatnu ljubav prema muzici. Sa samo 14 godina, prvi put se oprobao na britanskom takmičenju X Factor, no, nije ostvario najbolje rezultate. Dve godine kasnije, ponovo se pojavio na X Factor-u sa pesmom Michael Bublé-a “Cry me a river” i dobio sve pozitivne glasove za prolaz. Iako baš nije najbolje prošao taj deo koji je bio vezan za početak solo karijere, sudije su Liam-u predložili da se pridruži četvorici momaka sa takmičenja. Liam je to prihvatio i tako je formiran jedan od najvećih boy bendova u istoriji, One Direction, zajedno sa Harry Styles-om, Louis Tomlinson-om, Niall Horan-om i Zayn Malik-om.

Bend One Direction je debitovao u septembru 2011. godine sa singlom “What makes you beautiful”, pesmom koja je tada postala ogroman hit koji se i dan danas rado sluša na radijima i raznim žurkama širom sveta. Ova pesma je u to vreme bila toliko popularna da je postala prva debut pesma koja je dostigla sam vrh muzičke liste u Americi, što to dosad nijedan internacionalni muzičar nije uspeo!

Njihovi uspesi su iz dana u dan rasli sve više i više. Od preko 70 miliona prodatih albuma širom sveta, preko rasprodatih koncerata u samo par minuta, do svojih dokumentaraca i objavljenih knjiga prodatih širom sveta, pa čak i kod nas.

Pri izlasku Zayn-a iz grupe 2015. godine, što je izazvalo strašne reakcije kod obožavatelja, One Direction su otišli na nedefinisani hiatus koji je uzrokovao i sam raspad ove grupe i solo nastupe svih članova, uključujući Zayn-a i Harry Styles-a kao dvojicu danas najpopularnijih solista.

Iako One Direction kao grupa više ne postoji nešto više od 8 godina, obožavatelji širom sveta i dalje prate i vole njihovu grupnu i solo muziku, jer je ona zasigurno i dan danas deo naših odrastanja, bilo da je poznavanje samo jedne pesme ili obožavanja njihove cele karijere. Evo jednog od hitova benda One direction koji smo sigurni da svi znate.

Ostavi odgovor

Kako vam se dopada nova pevačica benda Linkin park, Emili Armstrong?

Predstojeći događaji
There are currently no events.