12 medalja za kik boksere Srbije na Evropskom kupu u Bugarskoj. Čak 3 dolaze u Bor!

Reprezentativci Srbije u kik boksu zajedno sa selektorom Sinišom Vladimirovićem nastavili su da potvrđuju svoje kvalitete novim medaljama na nedavno završenom Evropskom kupu u Plovdivu u Bugarskoj. Od dvanaest osvojenih medalja, čak tri dolaze u Bor.

Kiks_boks_Srbija
Foto: Privatna arhiva

Reprezentacija Srbije u kik boksu, na čelu sa selektorom Sinišom Vladimirovićem, trenerom Kik boks kluba “Bor”, osvojila je novih dvanaest medalja na jednom velikom takmičenju, ovoga puta na Evropskom kupu u Bugarskoj koji je održan od 18. do 21. aprila.

Za Srbiju je nastupio veliki broj boraca u muškom i ženskom delu takmičenja, kao i u svim kategorijama, a odličja sa ovog takmičenja doneli su:

  • Zlatne medalje: Uroš Krstić, Petar Dinić, Dušan Žeravac, Maša Damnjanović, Jovan Sekulić.
  • Srebrne medalje: Stevan Sekulić, Veljko Mitrović, Uroš Nešković.
  • Bronzane medalje: Mihailo Veljković, Milica Despotović, Nikola Lončar, Marko Mijailović.

Pored naše reprezentacije, na ovom kupu nastupili su i predstavnici Bugarske, Izraela, Mađarske, Rumunije, Slovačke.

Petar_pobeda
Foto: Privatna arhiva

Dva zlata i bronza za Borane

Kik boks klub “Bor” i ovoga puta je imao predstavnike na jednom velikom takmičenju. Uroš Krstić i Petar Dinić su se iz Bugarske vratili sa zlatnim medaljama, dok je Mihailo Veljković ovoga puta bio trećeplasiran u svojoj kategoriji.

O samom takmičenju i novom osvojenom zlatu, govorio nam je Uroš Krstić.

Na Evropskom kupu u Bugarskoj imao sam 8 prijavljenih boraca gde sam imao 3 izuzetno teška meča jer sam radio u seniorskoj konkurenciji gde su protivnici dosta stariji, fizički jači i tvrđi od mene, a pored toga morao sam i da održavam svoju kilažu i nisam smeo mnogo da jedem i pijem vode. Prvi meč sam odradio sa Bugarinom koji je bio jako nezgodan gde sam i zadobio povredu desne noge ali sam na kraju dobio borbu. Sutradan sam isto radio meč sa Bugarinom i dobio sam ga ubedljivom pobedom 3:0. U finalnom meču sam radio sa jakim protivnikom iz Izraela i sa povredom noge, bez ikakve kalkulacije sam ga dobio ubedljivo 3:0 i tako osvojio turnir,

izjavio je Uroš Krstić 

Uroš_trofej
Foto: Privatna arhiva

Prvo takmičenje Siniše Vladimirovića kao selektora reprezentacije

Početkom marta meseca selektor Kik boks reprezentacije Srbije postao je Siniša Vladimirović iz Bora, čovek koji iza sebe ima veoma uspešnu i bogatu karijeru u ovom sportu. U Bugarskoj je kao selektor prvi put predvodio našu reprezentaciju a veliki broj medalja su jasan pokazatelj da će ovaj sport zajedno sa Sinišom biti sve uspešniji i u narednim godinama.

Svoje utiske sa prvog takmičenja u ulozi selektora, preneo nam je Siniša Vladimirović.

Tako je, ovo je moje prvo takmičenje od kad sam se vratio na poziciju trenera reprezentacije. Samo smo nastavili da radimo ono što smo i ranije, da zdravlje posluži, biće ovoga još i na još ozbiljnijim proverama. Ovo je velika čast i svakako kruna karijere, iz jedne sale u kojoj sam bio sam, prošao sam težak put od nekih 28 godina i uz pomoć prijatelja i porodice stigao do ovde. Sve ovo radim iz strasti i ljubavi i nadam se da ću opravdati ukazano poverenje,

rekao je selektor reprezentacije Srbije za naš portal 

Slavlje_treneri_Siki
Foto: Privatna arhiva

Kik boks reprezentativce Srbije očekuje dosta takmičenja u narednom periodu, a već 27. i 28. aprila u Požarevcu biće održano državno prvenstvo u ful-kontaktu. Najvažnije takmičenje biće Svetski kup u Budimpešti od 11. do 17. juna, kada će sjajna reprezentacija Srbije, sačinjena od mladih boraca, imati priliku da osvoji nova odličja na čelu sa Sinišom Vladimirovićem.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.