Bor ima novu šampionku!

Na juniorskom državnom prvenstvu u powerlifting-u, održanom u Trsteniku, Boranka Gordana Velinović napravila je sjajan rezultat. Iako je prvi put nastupila u juniorskoj kategoriji (19-23) u konkurenciji do 69kg, svojim neverovatnim naporima i impresivnim rezultatima, osvojila je zlatnu medalju i ostvarila podvig obaranja državnog rekorda u jednoj od disciplina.

Goga_naslovna
Foto: Privatna arhiva

Gordana je do zlatnog odličja stigla sjajnim rezultatima u tri različite discipline, i to:

  • Čučanj: 120 kg
  • Benč pres: 68 kg (oboren državni rekord)
  • Mrtvo dizanje: 127,5 kg

Ono što ovu mladu takmičarku izdvaja nisu samo njena snaga i izdržljivost, već i pažnja koju je posvetila tehničkom izvođenju svakog pokreta. Njen cilj bio je da svaki lift bude izveden besprekorno, i uspela je u tome, bez ijednog crvenog kartona od strane sudija. Impresivno je da je poslednji lift izvela sa povređenim ramenom, što dodatno naglašava njen karakter i odlučnost i daje značaj osvojenoj zlatnoj medalji.

Ovo je samo početak njene powerlifting karijere, a powerlifting njen primarni sport, i već sada je jasno da će biti takmičarka sa kojom će se i konkurencija morati ozbiljno suočiti. Njena hrabrost da izađe iz zone komfora i proba nešto novo, uprkos uspehu koji je već postigla u olimpijskom dizanju, inspiriše i motiviše sve mlade ljude.

Ovaj trijumf je rezultat napornog rada, stručnog vođenja i nesumnjivo velikog talenta, a gotovo zasigurno je da Gogu očekuju još značajniji uspesi i rezultati u daljoj karijeri.

Kako je to Goga odlučila da se u potpunosti posveti sportu, sa kojim se izazovima suočila na početku možete pogledati i u dvaesettrećoj epizodi omladinskog podcast-a “Šta ima?”.

Pogledajte celu epizodu iznad ili na youtube kanalu Tebrizam.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.