Borski kik-bokseri predstavljaju Srbiju na Svetskom prvenstvu! Boban Nikolić u polufinalu!

Grad koji je prepoznatljiv po bogatstvu bakra, ističe se i po bogatstvu mladih koji sanjaju velike snove, i svojim trudom i radom dokazuju da se snovi ipak ostvaruju. Kao pravi primer, pored mnogih, izdvajaju se Boban Nikolić i Damir Sejdija koji predstavljaju Srbiju i Bor na Svetskom prvenstvu u kik-boksu u Portugaliji.

Kick_box_Bor
Foto: Bor030

Prethodnih godina članovi kik-boks kluba “Bor” mogli su se pohvaliti uspesima sa raznih takmičenja, kako nacionalnih, tako i sa svetskih i evropskih prvenstava. U ovoj godini idu korak napred, pa su tako Boban Nikolić i Damir Sejdija deo tima od 19 takmičara koji predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu u kik-boksu.

Naše Borane, sa ostatkom ekipe, moći ćemo da bodrimo od 18. do 26. novembra na Svetskom prvenstvu u kik boksu, koje će biti održano u Portugaliji. Mečeve je moguće pratiti na YouTube kanalu WAKO asocijacije.

Boban Nikolić predstavlja Srbiju u disciplini “lou-kik”, u kojoj je 2021. godine osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, a samo godinu dana kasnije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Boban je već uspešno odradio svoj prvi meč na ovom prvenstvu i očekuje ga nastup u polufinalu najverovatnije u četvrtak (23. novembar).

Boban_Nikolic
Foto: Bor030/I. Mitrović

Damir Sejdija predstavljaće našu zemlju u disciplini “K1”, gde je ne tako davne 2020. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom kupu “Slovak open” koji je bio održan u Bratislavi, a 2021. godine je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Damir-Sejdija
Foto: Ist media/J. Zečević

Boban Nikolić je o svojim uspesima i putu govorio i u 17. epizodi omladinskog podcast-a “Šta ima?”.

Osim Bobana, o razvoju kik-boksa u Boru, radu kluba i članovima ovog uspešnog kolektiva, govorio je i trener Siniša Vladimirović u 24. epizodi podcast-a “Šta ima?”.

Na nama je da podržimo naše sportiste, i da sa nestrpljenjem očekujemo izveštaje sa Svetskog prvenstva i pratimo rezultate! Naravno, verujemo da će nas momci i ovoga puta obradovati medaljama.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.