Jelena Trajković objavila svoju prvu zbirku pesama

Mlada Boranka Jelena Trajković nedavno je objavila svoju prvu zbirku pesama pod nazivom “Prelepa katastrofa”.

Prelepa_katastrofa_naslovna_01
Foto: Jelena Trajković

Jelena Trajković (21), studentkinja novinarstva koja dolazi iz Bora, je 9.6.2023. godine sa ponosom objavila svoju dugo očekivanu zbirku pesama pod nazivom “Prelepa katastrofa”. Ova zbirka pesama ima dvostruki koncept meditativno-filozofskog i emotivno-psihološkog poimanja života i čine je razni tekstovi na nešto više od 80 strana.

Jelena već duži niz godina objavljuje svoje autorske tekstove na istoimenom instagram profilu koji njene pratioce ostavljaju bez daha i bude različite emocije.

Odmalena sam krenula da pišem. Prva ljubav se rodila još u osnovnoj školi kada sam krenula da pišem sastave i pesmice. Moj rad se razvio malo ozbiljnije u srednjoj školi, kada sam i otvorila instagram stranicu Prelepa katastrofa koja sada broji više od 1.000 pratilaca. Priča koja se krije iza ove knjige je interesantna. Poslala sam svoj rukopis na konkurs i dobila ponudu od izdavača. Međutim i dalje je to bila određena količina novca koju ja kao student nisam mogla sama da priuštim. Tu nastupa jedna lepa priča o prijateljstvu, gde su se moji drugari dogovorili da svako izdvoji određenu sumu novca i pošalje mi na račun, kako bih ja uspela da sledim svoje snove. Uz njihovu pomoć i pomoć roditelja, zbirka je ugledala svetlost dana.

Ova knjiga mi mnogo znači jer je ona moja materijalizovana mašta. Nije mi bila potvrda kao piscu, jer biti pisac ne znači samo izdati knjigu, ali je definitivno neprocenjiv osećaj kada možeš sa drugima da podeliš deo svojih emocija u kojima se oni pronalaze i drže ih na svojim policama.

rekla je Jelena Trajković o svojoj knjizi.

Zbirka pesama je objavljena u izdavačkoj kući “Nova poetika” i može se poručiti putem njihovog sajta ili Jeleni lično putem poruke na instagramu @jelenaa.trajković ili @prelepa_katastrofa po ceni od 700 dinara!

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.