Manifestacija “Vremeplov” održana sedmi put u Boru

U gradskom, dečijem parku “Raketa” u Boru sedmi put po redu održana je manifestacija “Vremeplov” koja je i ove godine bila i humanitarnog karaktera.

Vremeplov_naslovna_1
Foto: Tebrizam

Kao i svake godine, jun mesec predviđen je za održavanje manifestacije “Vremeplov” u gradskom, dečijem parku “Raketa” kada građani Bora imaju prilike da čuju raznovrstan kulturno-umetnički program u izvođenju onih iskusnijih, ali i nekih mlađih talenata pred kojima je još mnogo ovakvih događaja.

Ove godine manifestacija je bila i humanitarnog karaktera sa ciljem prikupljanja dobrovoljnog priloga za pomoć lečenju Marije Gambošević koja se već više od četiri godine bori sa karcinomom.

Odziv publike je bio veoma dobar a osim uživanja u različitom kulturnom sadržaju, još jednom je pokazan i humanitarni karakter i prikupljeno je 44. 500 dinara dobrovoljnog priloga za pomoć Mariji.

Sedmica je po Bibliji najsrećniji broj, ističe jedan od organizatora Tomica Mančić, pa otud i odluka da ova godina bude posvećena Mariji Gambošević kao podrška u njenoj borbi s bolešću.

Tomica_1
Foto: Tebrizam

Vremeplov je zamišljen kao priča gde bi se okupili mladi ljudi pre svega, kako bi se podsetili starih uspomena i oživeli ovaj parkić, koji je trenutno nažalost malo zapušten, i kako bismo prikazali kako su današnji muzičari počinjali da sviraju, kako su se zaljubljivali uz gitare, stvarali prve ljubavi, prošli kroz prva pijanstva i kroz razne dogodovštine. Bila nam je želja da vratimo ovaj park u život i da mladi naraštaji vide kako je to izgledalo. Želeo bih da se zahvalim svima koji su pomogli organizaciju, pre svega Daliboru, zatim Zokiju, čoveku koji je sa svojom porodicom donirao ozvučenje i pomogao organizaciju, zatim svoj deci i muzičarima koji će večeras nastupiti,

rekao je Tomica Mančić jedan od organizatora manifestacije “Vremeplov”.

Na poziv organizatora ove godine je u organizaciji sedmog “Vremeplova” uključeno i udruženje “Borci za Bor”, navodi Dalibor Jović osnivač ovog udruženja, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Mariju Gambošević.

Vremeplov_Dzaba_1
Foto: Tebrizam

Kao što znate, Marija bije životnu bitku i pre nekoliko dana je došla iz Turske a naredni odlazak očekujemo već za dve nedelje, čekamo samo poziv lekara gde ćemo znati konačnu cifru ali i datum njene operacije. Očekujemo naplatu sms poruka gde bi po nekoj računici imali oko 22 miliona dinara što bi bilo dovoljno za njenu operaciju. Inače, Marija je delimično dobro, čas dobro, čas nije, trpi i dalje jake bolove, tumor je agresivan, raste, morala je da prekine da pije citostatike a samim prekidom tumor je agresivniji, pritiska unutrašnje organe što joj otežava hodanje, međutim dete se bori i pravi je primer za sve nas kako izgleda jedan borac,

rekao je Dalibor Jović, osnivač udruženja “Borci za Bor”.

Sedmi po redu “Vremeplov” još jednom je dao mogućnost publici da se podseti nekih starih numeračuje različita autorska delauživa uz tonove nekih poznatih pesamaali i oseti značaj jednog ovakvog prostora i nekog prošlog doba.

Deo atmosfere sa ovogodišnjeg Vremeplova možete pogledati u galeriji ispod.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.