FOTO: Mladi borski umetnici imaju odličnu perspektivu

Narodnu biblioteku u Boru posetio je veliki broj ljubitelja umetnosti kako bi na izložbi “Perspektiva” pogledali radove borskih mladih umetnika čime je napravljen novi korak ka podizanju svesti o umetnosti u gradu.

Perspektiva_4
Foto: Tebrizam

Mlada ekipa borskih umetnika, sačinjena od animatora, ilustratora, likovnih umetnika, organizovala je izložbu “Perspektiva” a svi koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju otvaranju izložbe, imaju priliku da u biblioteci pogledaju radove umetnika i u narednih 15 dana.

Radovi svakog od učesnika, osim što se razlikuju po tehnici stvaranja, imaju svoje posebne priče, a kao što i sami umetnici kažu osnovni cilj svakog rada je da posmatraču omogući da stvori sopstvenu sliku o svakom delu.

Perspektiva_27
Foto: Tebrizam

Ekipu okupljenu oko ove ideje čine Milica Staletović, Ariadna Vrljanović Zhao, Aleksandar Marković, Stefan Kostić, Mihajlo Dragaš, Boško Šabazović i Dejan Mirković, a osim toga što su uspeli da ovim događajem ožive i malo razmrdaju Borane po pitanju umetnosti, već duže vreme sarađuju i na drugim značajnim projektima.

Cilj jedne ovakve izložbe bio je da dodatno inspiriše i neke mlađe umetnike da se pre svega osmele da predstave svoj talenat javnosti, ali i da se pridruže jednoj ovakvoj ekipi i daju neku novu perspektivu umetnosti u Boru.

Kako je bilo na otvaranju izložbe “Perspektiva” možete pogledati i u galeriji slika, ali je svaka preporuka da ako ste u mogućnosti prošetate i do biblioteke u Boru.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.