Erasmus+ u Boru! – Besplatna edukacija za mlade

Nije baš svakodnevnica da mladi u Boru mogu da nauče nešto više o digitalnoj pismenosti, medijskoj pismenosti, radu na društvenim mrežama, zato je prvi blok Erasmus+ radionica, koje organizuje Tebrizam, idealna prilika za svaku mladu osobu da usavrši svoje znanje iz pomenutih oblasti.

Erasmus_radionice_Tebrizam
Foto: Tebrizam

U okviru Tebrizmovog projekta “Otključavanje mogućnosti: Osnaživanje omladine kroz digitalno opismenjavanje i aktivno učešće u zajednici”, mlade u Boru očekuje tri bloka radionica koji će obuhvatiti nekoliko značajnih tema za funkcionisanje i kreiranje sadržaja u digitalnom svetu.

Tri radionice, u okviru prvog bloka radionica pod nazivom: “Razumeti, analizirati, kreirati: Radionice digitalne i medijske pismenosti”, održaće se već 9., 10. i 16. decembra. Sve radionice započinjaće od 11 časova i biće organizovane u Obrazovno kreativnom centru.

Za učešće na radionicama mogu da se prijave svi mladi od 15 do 30 godina i to će jednostavno uraditi popunjavanjem prijavnog formulara na sledećem linku: Prijavni formular

Prijava za trening je obavezna i traje do 08.12. do kraja dana.

A šta ćemo to naučiti?

  1. Prva radionica “Kako da funkcionišem u digitalnom svetu?” održaće se 09.12.2023. od 11:00 časova u Obrazovno kreativnom centru (kod Mašinsko – elektrotehničke škole) u Boru.
    • Ova radionica pomoći će mladima da istraže digitalni prostor i razviju praktične veštine za efikasno snalaženje na internetu. Od upravljanja digitalnim alatima do očuvanja online sigurnosti, otkriće ključeve uspešnog funkcionisanja u savremenom digitalnom društvu.
  2. Druga radionica “Pažljivo sa informacijama na internetu!” održaće se 10.12.2023. od 11:00 u Obrazovno kreativnom centru (kod Mašinsko – elektrotehničke škole) u Boru.
    • Ova radionica pružiće mladima digitalne alate i tehnike kako kritički analizirati informacije, prepoznaju lažne vesti, kako da kreiraju istinu i pravu vest i razviti sposobnost razlikovanja tačnih informacija od dezinformacija.
  3. Treća radionica “Društvene mreže iz drugog ugla!” održaće se 16.12.2023. od 11:00 u Obrazovno kreativnom centru (kod Mašinsko – elektrotehničke škole) u Boru.
    • Mladi će imati priliku da nauče o uticaju društvenih mreža na društvo, kako mogu iskoristiti društvene mreže i u poslovne i u privatne svrhe i kakve sve koristi mogu imati od njih i kroz neke praktične primere.

Učešće je besplatno, učesnici dobijaju sertifikat za uspešno pohađanje treninga, kao i Youthpass od EUPotrebno je da učesnici pohađaju set svih tri radionica kako bi dobili sertifikat.

Naredna dva bloka radionica, koji će biti usmereni na kreiranje video-sadržaja i kreiranje podkasta, biće organizovani početkom sledeće godine.

Za sve dodatne informacije o radionicama i projektu možete kontaktirati Tebrizam ekipu na Fejsbuk stranici i Instagram profilu.

Projekat “Otključavanje mogućnosti: Osnaživanje omladine kroz digitalno opismenjavanje i aktivno učešće u zajednici” je sufinansiran od strane Evropske unije, kroz Erasmus+ program.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.