FOTO: Održan trodnevni trening “Korak po korak do kreiranja video reportaže” za mlade u Boru

Borski omladinci su imali priliku da, kroz tri radionice u sklopu treninga “Korak po korak do kreiranja video reportaže”, nauče celokupan proces kreiranja video reportaža.

Rad_2_naslovna
Foto: Tebrizam

Prva radionica imala je akcenat da mlade učesnike upozna sa značajem reportaža, oblicima i elementima jedne reportaže, osnovama javnog nastupa, ali i da kroz teorijski i praktični deo upozna sa procesom pisanja scenarija jedne reportaže.

Rad_1_12
Foto: Tebrizam

Drugom radionicom, mladi su imali priliku da upoznaju opremu koja je potrebna kako bi se kreirala jedna video reportaža, te su imali priliku da nauče koju audio i video opremu treba da koriste za reportažukao i kakav odnos treba da bude između reportera i kamermana.

Rad_2_17
Foto: Tebrizam

Finalnu, treću radionicu, mladi učesnici su krunisali izlaskom na teren i započeli zvanično svoj put ka kreiranju video reportaža. U zavisnosti od interesovanja, učesnici su bili podeljeni na kamermane i reportere i isprobavali su scenarije koje su pisali na prethodnim radionicama.

Rad_3_25
Foto: Tebrizam

Iako je kraj treninga, učesnici će dobiti i sertifikat za pohađanje istog, borski omladinci ističu da će nastaviti da se bave video reportažama kako bi ukazali na probleme u Boru i probali da nađu rešenja za iste.

Ovaj trening je organizovan u sklopu Tebrizmovog projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera!” uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.