FOTO: Uspešno održana radionica “Savladajte osnove video montaže” za mlade u Boru

Borski omladinci su imali priliku da nauče osnove video montaže, od osnovnih stvari kao šta je montaža, šta su neki elementi programa za video edit, preko alata u jednom od programa za video edit Adobe Premiere Pro, do praktičnog dela gde su oni sami “čačkali” u programu i odradili video edit kroz određene zadatke.

VM_naslovna
Foto: Tebrizam

Radionica “Savladajte osnove video montaže” održala se 30.08. od 17 časova u Obrazovno kreativnom centru u Boru. Grupa učesnika je bila raznolika, od mladih učesnika koji znaju nešto o video montaži, do onih koji su totalni početnici, te je svako mogao da nauči nešto novo ili da nauči nekog drugog vršnjaka o ovoj temi.

Neki od učesnika ističu da im nikada nije palo na pamet da se bave video editing-om, no da bi nakon radionice i nakon oprobavanja u ulozi video editor-a, želeli da nauče nešto više o svemu tome i potencionalno uđu u digitalni svet odnosno u svet video montaže.

Učešće je bilo potpuno besplatno, a učesnici će uz to dobiti i sertifikat za uspešno pohađanje radionice.

Ova radionica, koja je i u ujedno poslednja radionica u okviru Tebrizmovog projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera”, realizovana je uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške, pokazala je sve veću potrebu za razvijanjem digitalnih veština u današnjem digitalnom svetu.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.