“Podkast od A do Š” – Besplatne Erasmus+ radionice

Često se za stvaranje jedne podkast emisije uopšte ne zna koliki je proces potrebno proći kako bi gotova epizoda dospela do korisnika. Mladi u Boru imaće prilike da na besplatnim Erasmus+ radionicama nauče celokupan proces koji je potrebno proći kako bi se napravila jedna podkast epizoda i na pravi način promovisala javnosti.

Radionice_podkast_naslovna
Foto: Tebrizam

Tebrizam već dugi niz godina stvara epizode svog omladinskog podkasta “Šta ima?”, pa nakon trideset i pet nasnimljenih epizoda ekipa ovog udruženja želi da pruži priliku zainteresovanim mladima iz Bora da se i oni oprobaju u kreiranju ovog medijskog sadržaja.

U okviru Erasmus+ projekta “Otključavanje mogućnosti: Osnaživanje omladine kroz digitalno opismenjavanje i aktivno učešće u zajednici” Tebrizam će realizovati drugi blok radionica u okviru koga će organizovati tri radionice o kreiranju podkasta 21., 28. januara i 3. februara. Sve radionice će i ovog puta počinjati od 11 časova i biće organizovane u Obrazovno kreativnom centru.

Za učešće na radionicama mogu da se prijave svi mladi od 15 do 30 godina popunjavanjem prijavnog formulara na sledećem linku: Prijavni formular

Prijava za trening je obavezna i traje do 19.01. do 18 časova.

Šta će to mladi naučiti o podkastu?

  1. Prva radionica “Šta je sve potrebno za podkast?” održaće se 21.01.2024. od 11:00 časova u Obrazovno kreativnom centru (kod Mašinsko – elektrotehničke škole) u Boru.
    • Ova radionica uvešće mlade u svet podkasta. Učesnici će imati priliku da saznaju na koji način se pokreće jedan podkast, koje je sve to korake potrebno proći kako bi se snimila jedna podkast epizoda, kakva je razlika između kvalitetnih i manje kvalitetnih podkasta, na koji način se istražuju informacije o gostima i sklapaju pitanja, ali i kako to izgleda snimati epizodu u studiju iz ugla kamermana i voditelja.
  2. Druga radionica “Kreirajte svoj podkast!” održaće se 28.01.2024. od 11:00 u Obrazovno kreativnom centru (kod Mašinsko – elektrotehničke škole) u Boru.
    • Ova radionica pružiće mladima prostor da samostalno nasnime podkast epizode. Učesnici podeljeni u grupama imaće priliku da se oprobaju u ulozi voditelja/ki i kamermana/ki gde će u studiju podkasta “Šta ima?” nasnimiti epizode podkasta sa realnim gostima.
  3. Treća radionica “Video montaža podkasta!” održaće se 03.02.2024. od 11:00 u Obrazovno kreativnom centru (kod Mašinsko – elektrotehničke škole) u Boru.
    • Nakon što mladi nasnime svoje podkast epizode, ova radionica naučiće ih kako da izvrše video montažu epizoda. Učesnici će naučiti kako da podkast epizode montiraju u jednom od najpopularnijih programa za obradu video sadržaja.

Učešće je besplatno, učesnici dobijaju sertifikat za uspešno pohađanje treninga, kao i Youthpass od EU! Potrebno je da učesnici pohađaju set svih tri radionica kako bi dobili sertifikat.

Poslednji blok radionica, koji će biti usmeren na kreiranje video-sadržaja, biće organizovan neznatno nakon završetka bloka radionica o kreiranju podkasta.

Za sve dodatne informacije o radionicama i projektu možete kontaktirati Tebrizam ekipu na Fejsbuk stranici i Instagram profilu.

Projekat “Otključavanje mogućnosti: Osnaživanje omladine kroz digitalno opismenjavanje i aktivno učešće u zajednici” je sufinansiran od strane Evropske unije, kroz Erasmus+ program.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.