“Tašta ne prašta” – predstava ekipe Kruševac geto u Boru

“Kruševac geto”, popularni komedijski duo koji čine Nikola Trišić Triša i Nikola Milenković Čami, odigraće svoju novu predstavu “Tašta ne prašta” 1. marta u 19 časova u bioskopu “Zvezda”.

Tašta_ne_prašta
Foto: Centar za kulturu Bor

Široj javnosti u Srbiji ovaj sjajni dvojac iz Kruševca poznat je pre svega po mnogbrojnim, zanimljvim skečevima koje možemo videti na njihovim profilima na društvenim mrežama i JuTjub kanalu, a iz svega toga nastala je i predstava “Tašta ne prašta” koju će Borani moći da pogledaju 1. marta u bioskopu “Zvezda”.

Cena ulaznice za predstavu iznosi 800 dinara, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni bioskopa “Zvezda” radnim danima od 16 do 20 časova.

Ukratko o predstavi “Tašta ne prašta”

Snežana i Slobodan su sredovečni bračni par koji je u teškoj finansijskoj situaciji zbog neplaćenih rata kredita. Kao što je svakim danom dolazak izvršitelja na njihova vrata bliži, tako je i netrpeljivost među njima veća. 

Snežana kreće u banku kako bi zamolila da se rok za plaćanje produži, pri odlasku kaže Slobodanu da će njena majka Živkica da dođe na ručak, pa on treba da je ugosti dok se ona vrati.

Živkica dolazi i saopštava Slobodanu da će otići na neko bolje mesto i govori mu da to pažljivo saopšti Sneži kako se ona ne bi potresla. Slobodan je razumeo da se Živkica razbolela i da će ih uskoro napustiti.

Ustvari istina je da je bolje mesto na koje se Živkica seli Ribarska Banja. Ona će tamo otići sa svojim novim partnerom, propalim kockarom Banetom. Bane nagovara Živkicu da proda kuću od 200 kvadrata kako bi kupili stan u Ribarskoj Banji.

Slobodan saopštava Snežani ono što je on razumeo, da je Živkica bolesna i da neće dugo izdržati. Snežana se vremenom pomirila sa tom činjenicom i kapira da bi Živkičin odlazak išao njima u prilog zato što bi dobili kuću koja bi rešila njihove finansijske probleme. 

Snežana se dogovara sa sestrom Marijanom da se odrekne svog dela kuće zato što je ona udata za bogatog biznismena i već ima dovoljno novca. 

Bane iznenada umire i ostavlja kockarske dugove na Živkicu koja je primorana da proda sve što ima da bi ih namirila. Pošto nema gde ona će godinu dana provesti kod Snežane i Slobodana.

Ova predstava nam pokazuje da ljudi zbog materijalne sigurnosti zaboravljaju na prave stvari kao što su ljudskost i dobrota čak i prema najmilijima. Tašta, Živkica pokazuje kako je u životu sve promenjivo i da ne trebamo da se radujemo stvarimo pre nego što se one dese.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.