Veče Nađe i “meduza” u Narodnoj biblioteci u Boru

Narodna biblioteka Bor u petak 9. februara u 18 časova, predstaviće roman “Meduze žive zauvek: dok ih ne uhvate” Nađe Petrović, više puta nagrađivane spisateljice, književnice, dramaturškinje, kao i rediteljke više kratkih i dokumentarnih filmova.

Nađa_i_meduze
Foto: Narodna biblioteka Bor

U romanu “Meduze žive zauvek: dok ih ne uhvate”, koji je ušao u uži izbor za NIN-ovu nagradu, Nađa piše o adolescentskim krizama, nesigurnosti, željama i iskušenjima suočavanja sa bolešću, gubicima voljenih osoba, smrću, strahom od smrti i strahom od života.

Ranjivo i snažno razigrano i uznemirujuće, Izuzetan roman Nađe Petrović počinje kao tinejdžerska drama odrastanja, ali brzo se pretvara u uzbudljivu intimnu ispovest, lepršavu i poetičnu, a istovremeno dirljivu i bolnu.

Srđan Golubović

Kako i sama kaže, osnova njenog pisanja je iskrenost, a svaku rečenicu koju napiše preispita i po nekoliko puta kako bi bila sigurna da je iskazala njeno najdublje osećanje. Takav način pisanja, iskazivanje emocija, utisaka karakteristični su i za sam roman “Meduze žive zauvek: dok ih ne uhvate”.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.