Zaronite u duboki svet romana “Rudnik” Miodraga Majića u Narodnoj biblioteci Bor

“Rudnik”, roman Miodraga Majića, srpskog pravnika, sudije i, najznačajnije, pisca – autora bestselera romana “Deca zla” (kasnije je stvorena istoimena serija po uzoru na roman) i “Ostrvo pelikana”, biće predstavljen u Narodnoj biblioteci Bor u petak, 15. marta 2024. godine u 19 sati.

Rudnik_biblioteka
Foto: Narodna biblioteka Bor

Kroz roman “Rudnik”, Majić nas vodi u fascinantni svet advokata Bogdana, lika koji zrači čudnom melanholijom, tugom i setom, i koji se budi u takozvanoj psihijatrijskoj ustanovi. Bogdan svoju priču, svoju poslednju vrednu imovinu, pripoveda iz dubine duše. Tu je završio izložen događajima, možda stvarnim koji ga okružuju, a možda samo plodom njegove mašte, koja ga je progonila godinama unazad.

Ovaj roman je izazovan i uzbudljiv, baš kao i Miodragovi prethodni romani. U njemu se ne istražuje samo tema rudnika i rudarenja u bukvalnom smislu, već se otvaraju i rudnici bitnih etičkih, političkih i antropoloških pitanja. Kako se radnja u romanu razvija, roman sam po sebi postaje rudnik razmišljanja i opomena o složenosti ljudskog postojanja.

O svom romanu “Rudnik”, autor govori sledeće:

Čitav roman je koračanje po tankoj liniji u šta će čitalac verovati. Da li ćete verovati čoveku čija je priča zaista zastrašujuća, ili ćete verovati zvaničnim podacima koji tvrde da je reč o ludaku. Dok čitate, preispitaćete i sebe; da li verujete sebi ili sredini koja vam govori da ste ludi? Roman je zasnovan na piščevoj mašti, ali tema u romanu je zasnovana na situaciji koja nas zapravo okružuje,

navodi Miodrag Majić.

Ostavi odgovor

Kako vam se dopada nova pevačica benda Linkin park, Emili Armstrong?

Predstojeći događaji
There are currently no events.