Canon najavio novi foto-aparat kao prvi vodeći model za EOS R SYSTEM

Canon je pre par dana objavio da trenutno razvija EOS R1, kameru punog formata bez ogledala, kao prvi vodeći model za EOS R SYSTEM opremljen RF montažom i cilja na predstavljanje ovog modela u 2024. godini. Kako najavljuju, to će biti novi sistem za obradu slike koji dodatno poboljšava AF i kvalitet slike.

Canon_EOS
Foto: Canon

EOS R1 je foto-aparat bez ogledala namenjen profesionalcima koji objedinjuje vrhunsku tehnologiju kompanije Canon i kombinuje vrhunske performanse sa snažnom izdržljivošću i visokom pouzdanošću koja se traži u vodećem modelu. Ova kamera će znatno poboljšati performanse u fotografiji i videografiji, teži ka tome da zadovolji visoke standarde profesionalcima koji se bave ovim poslom.

Ova kamera koristi novorazvijeni procesor slike DIGIC Accelerator pored prethodno postojećeg procesora DIGIC X. Novi sistem za obradu slike, sastavljen od ovih procesora i novog CMOS senzora, koji omogućava obradu velike količine podataka velikom brzinom i pruža nikada ranije viđeni napredak u autofokusu (AF) i drugim funkcijama.

Kombinacija ovog novog sistema za obradu slike i tehnologije deep learning-a je dostigla napredni nivo, a Canon je postigao veliku brzinu i preciznost prepoznavanja predmeta. Na primer, preciznost praćenja subjekta je poboljšana, tako da na timskim sportskim događajima gde se više subjekata ukrštaju i kreću, ciljni subjekt se može kontinuirano pratiti, čak i ako drugi igrač prođe direktno ispred njih.

Canon_01
Foto: Canon

Pored toga, funkcija AF „Action priority” prepoznaje kretanje subjekta brzom analizom statusa subjekta. U trenucima tokom sportske igre kada je teško predvideti šta će se dalje dogoditi, ova funkcija automatski određuje igrača koji izvodi određenu radnju, kao što je šutiranje lopte, kao glavnog subjekta i onda u tom momentu pomera AF okvir, što pomaže pri snimanju odlučujućeg trenutka igranja.

Takođe, ova napredna kombinacija će pomoći da se poboljša kvalitet slike. Canon implementira funkciju smanjenja šuma na slici, koja je prethodno razvijena i poboljšana kao deo softvera za PC, kao funkciju kamere za dalje poboljšanje kvaliteta slike i doprinos kreativnosti korisnika.

Canon_02
Foto: Canon

Canon trenutno radi na terenskim testiranjima za ovaj foto-aparat i teži ka tome da podrži snimanje konačnih i upečatljivih trenutaka na međunarodnim sportskim događajima koji će se održati u budućnosti.

U budućnosti, Canon će nastaviti da proširuje EOS R SYSTEM liniju fascinantnih foto-aparata i RF objektiva, nastavljajući tako da zadovoljava zahteve širokog spektra korisnika i doprinosi razvoju fotografije i video-kulture.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.