FOTO: Borski srednjoškolci približili svojim vršnjacima zašto su mladi ugroženi u saobraćaju

Činjenica je da se mladima o značaju bezbednosti saobraćaja ne govori mnogo a retko kada je to tema i u školama, osim ukoliko te škole nisu usko stručne po ovom pitanju. Iz tog razloga su borski srednjoškolci, zajedno sa udruženjem “Sigurne staze”, održali edukaciju svojim vršnjacima u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru.

Mim - ekonomska_-naslovna_1
Foto: Tebrizam

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole imali su priliku da kroz predavanje svojih vršnjaka čuju i bolje razumeju koliko su mladi ustvari danas ugroženi u saobraćaju. Osim samog predavanja, mogli su da vide i kratke simulacije određenih saobraćajnih nezgoda i jasnije razumeju značaj posledica saobraćajnih nezgoda o kojim se ne priča dovoljno.

Srednjoškolci su imali jedinstvenu priliku da i sami dobiju odgovore na određena pitanja o ovoj temi, jer će im veće znanje o samom saobraćaju i bezbednosti biti veoma značajni kada postanu učesnici u saobraćaju i kao vozači.

U trenucima kada se u našem gradu skoro svakog dana desi neka saobraćajna nezgoda, još više je važno da pričamo o bezbednosti, da ne bismo pričali o posledicama kojih je sve više i više.

Ovo je samo jedna u nizu vršnjačkih edukacija koje će srednjoškolci zajedno sa “Sigurnim stazama” održati u borskim srednjim školama.

Rad medija Tebrizam podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.