VIDEO: Da li su mlade osobe spremne za vožnju? – iz ugla mladog psihoterapeuta

Koliko su mladi danas zapravo spremni za vožnju i ono što ih očekuje u saobraćaju? Odgovori na ovo pitanje mogu biti veoma raznoliki pa smo iz tog razloga razgovarali sa Nemanjom Zajkeskovićem, momkom koji kao psihoterapeut veoma dobro razume kako različita emocionalna stanja mlade osobe mogu da se odraze i na ponašanje mladih u saobraćaju.

Mladi_vožnja_naslovna
Foto: Freepik

Nemanja je psiholog i psihoterapeut koji je svoje školovanje i iskustvo stekao radom u Nišu kao i različitim usavršavanjima u svojoj struci. Kroz razgovor sa njim jasno smo se dotakli emocionalnog stanja kod mladih, uticaja emocionalnog stanja na donošenje nekih racionalnih odluka koje su značajne i za samu vožnju, pričali smo o tome koliko su mladi spremni da u svojim godinama stupe u vožnju, kao i traumama, stresnim situacijama u saobraćaju koje utiču na mlade.

Kaca_naslovna_001

Veoma je značajno da svaka mlada osoba bude u potpunosti svesna da učešće u saobraćaju, i pre svega pozicija vozača, nosi sa sobom veliku odgovornost. U razgovoru sa Nemanjom mogli smo jasno da čujemo šta to mlade tera da idu izvan svojih granica, zašto su mladi često van fokusa, kao i zašto je važno da postoji spremnost mladih za vožnju.

Mladima treba pružiti priliku da oni sami odluče kada su stvarno spremni za vožnju kao i pomoći im da prevaziđu različite prepreke, budu što stabilnijeg emocionalnog stanja što je jedan od presudnih elemenata za donošenje pravih odluka u bitnim trenucima.

Rad medija Tebrizam podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.