FOTO: Kreativnost je u rukama mladih

Danas se najčešće odlučimo da različite proizvode kupujemo direktno u prodavnicama, međutim sigurni smo da ćete se složiti da nema ničeg lepšeg nego kada se proizvodi kreiraju svojim, ličnim ručnim radom i u njih unese poseban oblik kreativnosti.

A_C_14_naslovna
Foto: Tebrizam

Neformalna grupa mladih “Aktivpipl” realizovala je “Šta nam teško” volonterski projekat “Arts and crafts: kreativnost u rukama!” u okviru kojeg su kreativci upravo svojim ručnim radom napravili različite vrste predmeta.

U okviru ove akcije napravljene su različite saksije od betona koje su posebno oblikovane i dodatno ukrašene i na taj način dobile svoju potpunu funkcionalnost.

A_C_02
Foto: Tebrizam

Osim betonskih saksija, učesnici akcije imali su priliku da svoje likovne veštine predstave kroz crtanje i oslikavanje pločica od lesonita i na taj način kreiraju posebne umetničke oblike sa posebnim značenjem.

Uz prethodno kreirane predmete, napravljeni su i različiti novogodišnji ukrasi sačinjeni i oblikovani od stiropora i dodatno obučeni ukrasnim papirima.

A_C_012
Foto: Tebrizam

Uz potpunu kreativnu slobodu ova akcija je omogućila svima i da nauče puno toga, jer pojedini učesnici nisu imali prilike da do sada rade ovakve stvari. Celokupan proces je bio interesantan, edukativan i kreativan, a krajnji proizvod puno kreativnih stvarčica.

Atmosferu sa ove akcije možete pogledati i kroz galeriju slika.

Ova akcija je sprovedena u okviru “Nacionalnog programa volontiranja – Mladi su zakon 2023” koju sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.