FOTO: Humanitarnim tetoviranjem prikupljeno 430.000 dinara za Jovanu i Vuka

Još jednom su Borani pokazali svoju humanost a ovoga puta je na humanitarnoj akciji za Jovanu i Vuka, u organizaciji Paba “Stara Kajla” i Moto kluba “Srbi Bor”, sakupljeno čak 430.000 dinara.

HUMANITARNO TETOVIRANJE - STARA KAJLA-NASLOVNA01
Foto: Tebrizam

Pab Stara kajla i MS Srbi su 06.07.2024. godine organizovali humanitarno tetoviranje na kojem je bilo angažovano pet tattoo majstora iz Bora, Beograda, Prijedora, Zaječara i Negotina. Tattoo majstori su zainteresovanima izrađivali tetovaže dimenzija 6×6, a cena tih tetovaža je bila 2000 dinara, tako da su Borani za simboličan novac ujedno učinili dobro delo i na sebi poneli uspomenu ili različitu simboliku.

Prema rečima Miloša Živaljevića, vlasnika paba “Stara kajla” i jednog od organizatora akcije, ovakva humanitarna akcija organizovaće se tradicionalno svake godine.

Ovo je druga akcija po redu i odlučili smo da bude tradicionalno svake godine. Još uvek ne znamo tačne termine, ali verovatno će biti svake godine jedna humanitarna akcija ovakvog tipa. Novčana sredstva koja će biti prikupljena proslediće se po potrebi kao ove godine na primer za Vuka i Jovanu.

Svaka humanitarna akcija zaista puno znači, bez obzira kolika se sredstva skupe. Važno je da se skrene pažnja na nečiju borbu i naravno, sva sredstva koja se skupe su i više nego dobro došla, jer svaki tretmani i sva ta terapija i nega zaista puno koštaju. Svaka donacija pomaže našim mladim sugrađanima da iz njihove borbe izađu kao pobednici,

izjavio je Živaljević.

Osim u vidu tetoviranja, u samom lokalu Stara kajla bile su istaknute i kutije za donacije u kojima se mogao ostaviti prilog, a svoje učešće je u akciji imala i ekipa Gluvo doba čiju je odeću bilo moguće platiti takođe u vidu donacije.

Svoje viđenje celokupnog događaja izneo je i Petar Jovanović, član moto kluba MS “Srbi”.

Osnova organizacije ovakve akcije je želja da nekome pomognemo, kome je pomoć preko potrebna. Što se tiče tetovaža iskreno niko to nije radio do sada, tako nam je palo na pamet da radimo tetovaže, to smo rešili da to bude tako nešto novo i atraktivno.

Naredna humanitarna akcija nam je Božićna akcija, vidićemo za koga ćemo da je organizujemo, to ćemo već mi u klubu i Pab Stara kajla da se izdogovaramo. Naravno, ova i Božićna akcija će nam biti standarne akcije koje ćemo da radimo svake godine,

rekao je Jovanović.

Atmosferu ove humanitarne akcije podigao je i DJ Mamula koji je od 21 čas puštao muziku u lokalu i na svoj način doprineo ovoj uspešnoj akciji.

Nadamo se da će Jovani i Vuku ovaj prikupljeni novac pomoći u njihovoj borbi za novi život, kao i da su naši sugrađani odabrali tetovaže koje će ih podsećati na ovaj humani gest koji su učinili za pomoć našim borcima.

Atmosferu sa ove akcije možete pogledati u galeriji ispod.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.