FOTO: U Tehničkoj školi održana predavanja o bezbednosti mladih u saobraćaju

Borski srednjoškolci, zajedno sa borskim udruženjem “Sigurne staze”, održali su još tri predavanja o bezbednosti mladih u saobraćaju, a ovoga puta priliku da čuju nešto više o ovoj temi imali su učenici Tehničke škole u Boru.

tehnička - sigurne staze - mim_-86 - NASLOVNAA_1
Foto: Tebrizma

Učenici tri odeljenja Tehničke škole iz Bora, s obzirom na to da saobraćajna struka nije deo ove škole, imali su jedinstvenu priliku da o bezbednosti saobraćaja dobiju neke značajne informacije od strane svojih vršnjaka i malo bliže razumeju koliko je ova tema značajna za njih same.

Igor Velić, iz udruženja “Sigurne staze”, je zajedno sa troje srednjoškolaca govorio učenicima o posledicama koje u saobraćaju mogu izazvati prekoračenje brzine vožnje, korišćenje mobilnih telefona, konzumiranje alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i kakav je položaj i rizik u vožnji svih mladih vozača sa probnim vozačkim dozvolama.

Kroz samo predavanje, učenicima su jasno predstavljeni statistički podaci koji govore o posledicama saobraćajnih nezgoda, ali i prikazane kratke simulacije određenih saobraćajnih nezgoda gde je na taj način mladima približeno kakve se posledice saobraćajnih nezgoda mogu biti i zašto bi se o njima trebalo mnogo više pričati.

Predavanja o bezbednosti mladih u saobraćaju “Sigurne staze” i mladi vršnjački edukatori uskoro će održati i u ostalim borskim srednjim školama.

Rad medija Tebrizam podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.