Britanski muzički bend najavio povlačenje sa scene nakon 12. albuma

Gotovo da nema onog ko nije čuo barem jedan hit britanskog, muzičkog benda “Coldplay”. Ovaj planetarno popularan bend do sada je izdao deset muzičkih albuma, međutim Chris Martin, frontmen Coldplay-a, još od 2021. godine najavljuje da će bend uskoro završiti svoju karijeru, a sada je i zvanično potvrdio da će britanska grupa prestati sa radom nakon što objave svoj 12. album.

wikipedia - naslovna
Foto: Flickr/Raphael Pour-Hashemi

U razgovoru za Apple Music 1, Martin je govorio o daljem planu benda kao i o 10. albumu, koji je nedavno izašao u javnost, nazvanog “Moon Music”.

Napravićemo ukupno 12 albuma, i to je konačno. Obećavam. Manje je više, a za neke naše kritičare, čak bi i manje bilo još više! Za nas je veoma važno da imamo taj limit,

izjavio je Martin.

Iako se može činiti da je broj 12 nasumičan, Martin to vidi kao način ugledanja na velikane poput Beatles-a i Bob Marley-a.

Postoji samo sedam knjiga o Harry Potter-u. Beatles-i su imali oko 12 i po albuma, slično je i sa Bob Marley-em. Naši heroji su ovde. Takođe, postavljanjem granice, osiguravamo visok standard kvaliteta, što nam je važno. Umesto da se opuštamo, mi se trudimo da napredujemo,

dodaje Martin.

Iako će 12. album biti poslednji studijski projekat benda, Martin naglašava da bi moglo biti i sporednih saradnji sa ostalim članovima benda Jonny Buckland-om, Guy Berryman-om i Will Champion-om, nakon zvaničnog povlačenja. Međutim, fanovi Coldplay-a će za sada moći da uživaju u Moon Music albumu, koji je izašao 4. oktobra, a nakon toga će nestrpljivo čekati još samo dva studijska albuma ovog benda.

coldplay
Foto: EPA

Coldplay je upravo završio evropsku turneju “Music of the Spheres”, koja je postala prva rock turneja u istoriji koja je zaradila milijardu dolara, i druga turneja svih vremena s tom zaradom.

U oktobru bend nastavlja sa koncertima u Australiji i Novom Zelandu, a u 2025. godini, nastupiće na stadionima u Aziji, dok će takođe imati seriju koncerata u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući osam koncerata na Wembley stadionu u Londonu.

Svakako verujemo da će se i sa najnovijeg album ovog britanskog benda iznedriti novi hitovi, a do tada uživajte u nekim od najpopularnijih pesama Coldplay-a, sigurni smo da znate mnoge numere ali da niste znali ko ih izvodi.

Izvor: Balkanrock

Ostavi odgovor

Kako vam se dopada nova pevačica benda Linkin park, Emili Armstrong?

Predstojeći događaji
There are currently no events.