FOTO: Tebrizam održao prve tri radionice u okviru projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera!”

U prostorijama Obrazovno kreativnog centra, Tebrizam je za mlade u Boru u prethodnom periodu održao tri radionice iz oblasti digitalnog rada, u okviru projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera!”.

Prva-radionica_1
Foto: Tebrizam

Borski omladinci imali su odličnu priliku da u početnim danima jula, kroz nekoliko različitih radionica koje je organizovao Tebrizam, provere i usavrše svoje znanje iz oblasti digitalnog rada.U veoma prijatnom ambijentu, održane su tri radionice na kojima je bilo reči o digitalnoj pismenostimedijskoj pismenost i Fake news-u, dok je poslednja radionica bila posvećena društvenim mrežama i konkretno korišćenju Instagrama.

Tebra, šta je to digitalna pismenost?

U okviru prve radionice “Tebra, šta je to digitalna pismenost?”, učesnici su imali priliku da se bliže upoznaju sa pojmom digitalne pismenostigranama digitalne pismenosti, kao i sa određenim digitalnim alatima koji mogu pomoći mladim osobama da bolje organizuju svoje vreme, budu produktivniji, bolje komuniciraju.

Na kraju radionice, u radu po grupama, mladi su imali praktičan zadatak gde su kroz podešavanje svog imejl naloga i pisanje jednog imejla mogli da provere naučeno sa radionice.

Radionica01
Foto: Tebrizam

Da li je svaka informacija na netu tačna, tebra?

Druga radionica je upravo bila posvećena informacijama koje svakodnevno pretražujemo na internetu. Borski omladinci su se pre svega upoznali sa pojmom medija i značajem medijske pismenosti, kao i sa pojmom fake news i različitim alatima koji im mogu biti značajni za pronalaženje pravih informacija, fotografija, izvora, kao i da razumeju razliku između tačnihi netačnih informacija.

Baš kao i na prvoj radionici, i ovoga puta su učesnici imali priliku da kroz nekoliko praktičnih zadataka u grupama pokušaju da iskoriste prethodno predstavljene alate i otkriju različite informacije na internetu.

Druga-radionica_02
Foto: Tebrizam

Instagram ne služi samo za skupljanje lajkova, tebra…

Poslednja radionica pod nazivom “Instagram ne služi samo za skupljanje lajkova, tebra…”, pružila je priliku mladima da se još bolje upoznaju sa značajem društvenih mrežazašto se koristečemu služe, dok je najveći fokus dat na korišćenju društvene mreže Instagram gde je prikazano na koji način ova društvena mreža može da se koristi za funkcionisanje naloga različitih organizacija kao i kako je to moguće napraviti kvalitetnu Instagram objavui njome podstaći pratioce na angažovanje.

I ovoga puta, na kraju radionice učesnici su kroz praktični rad u grupama imali mogućnost da za određeno vreme, prema prethodno datim smernicama, osmisle tekst jedne objave kojim bi mogli da pozovu zajednicu na određenu akciju.

Treca-radionica_03
Foto: Tebrizam

Učesnici ovih besplatnih radionica će na kraju ciklusa radionica dobiti i sertifikate kao potvrdu uspešno završenih radionica. U Tebrizmu najavljuju još četiri radionice koje će biti održane u avgustu a više informacija potencijalni učesnici moći će da pronađu na Fejsbuk stranici i Instagram nalogu Tebrizma.

Projekat “Nova generacija digitalnih kampanjera!” realizuje se uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.