Medijska pismenost i kritičko mišljenje – tema razgovora u Narodnoj biblioteci Bor

Povodom Dana biblioteke, koji se obeležava 27. januara (Sveti Sava), u Narodnoj biblioteci Bor organizovaće se razgovor o medijskoj pismenosti, temi koja bi trebalo biti češće zastupljena u javnosti, ali i u obrazovanju, jer je ova grana pismenosti veoma važna u današnjem dobu.

Medijska_pismenost_biblioteka
Foto: Narodna biblioteka Bor

U biblioteci će 26. januara u 18 časova biti organizovan razgovor o knjizi “Medijska pismenost i kritičko mišljenje”, a knjigu će predstaviti autorka Violeta Kecman kao i urednik IK “Clio” Zoran Hamović.

Ovim razgovorom obuhvatiće se medijska pismenost stanovništva, pre svega sa osvrtom na značaj medijske pismenosti kod mladih u Srbiji, kao i mogućnosti za unapređenje medijske pismenosti kroz nastavu i vannastavne aktivnosti, i zašto je ova veština neophodna za razvijanje kritičkog mišljenja.

Predstavljanje knjige “Medijska pismenost i kritičko mišljenje” održaće Violeta Kecman, teoretičarka dramskih umetnosti, medija i kulture, profesorka srpskog jezika i književnosti koja se godinama bavi edukacijom nastavnika i mladih na temu medijske pismenosti. Dobitnica je nagrade Uneska za upotrebu IKT alata i inovativnih metoda nastave, kao i Svetosavske nagrade za razvoj obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

Uz Violetu, knjigu će predstaviti Zoran Hamović, autor i učesnik raznih projekata na temu medijske pismenosti, kao i osnivač i urednik izdavačke kuće “Klio“, u kojoj je objavljena knjiga “Medijska pismenost i kritičko mišljenje”.

Vesna Tešović, direktorica Narodne biblioteke Bor, nakon razgovora o medijskoj pismenosti i značaju kritičkog mišljenja, uručiće nagrade saradnicima i najvernijim korisnicima biblioteke prethodne godine.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.