Predavanje o japanskim mangama u Narodnoj biblioteci Bor

Ljubitelji japanske mange imaće priliku da prisustvuju predavanju pod nazivom “Manga i telo: sloboda i granice japanskog vizuelnog pripovedanja”, koje će održati profesorka doktor Ana Došen, ekspert u oblasti japanske vizuelne kulture, u petak 27. oktobra 2023. godine od 19h u Narodnoj biblioteci Bor.

Manga_naslovna
Foto: Narodna biblioteka Bor

U Narodnoj biblioteci Bor u septembru je otvoren program pod nazivom “Manga na srpskom” koji ima za cilj da tinejdžere i sve obožavatelje anime-a i mangi obuči i pruži im priliku da se oprobaju u ovoj grani umetnosti

Nakon održanih par radionica koje je vodio master animacije, Mihajlo Dragaš, Borani će imati čast da se upoznaju više sa japanskom umetnošću i kroz teorijski deo, odnosno predavanje koje će voditi japanološkinja Ana Došen.

Ana Došen bavi se japanskim jezikom i kulturom i jedna je od vanrednih profesorki na Fakultetu za medije i komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Ona je profesorka japanske vizuelne kulture što uključuje razna predavanja na teme kreiranja japanskog filmaanimacije (bolje poznatije kao anime) i mangi. Pored toga se bavi i teorijama japanske umetnosti i književnošću.

Očekuje nas predavanje jedne iskusne japanološkinje nakon kojeg smo sigurni da će svet animea i mangi svima biti još približniji.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.