Tebrizam organizuje trening “Korak po korak do kreiranja video reportaže”

U periodu od 19. do 26. avgusta u prostorijama Obrazovno kreativnog centra, Tebrizam će organizovati trening pod nazivom “Korak po korak do kreiranja video reportaže” na kome će mlade osobe iz Bora, uzrasta od 15 do 30 godina, imati priliku da nauče celokupan proces kreiranja video reportaža.

Trening-za-video-reportaze_naslovna_1
Foto: Tebrizam

Trening “Korak po korak do kreiranja video reportaže” činiće tri radionice koje će biti održane 19.08.22.08. i 26.08.

Prva radionica

Prva radionica održaće se 19.08.2023. od 17:00 časova u Obrazovno kreativnom centru (kod Mašinsko- elektrotehničke škole) u Boru.

Ova radionica će upoznati mlade sa značajem reportaža, oblicima i elementima jedne reportažeosnovama javnog nastupa, ali i sa procesom stvaranja jedne reportaže od same ideje, istraživanja, pisanja scenarija, do osmišljavanja pokrivalica i snimanja kadrova.

Druga radionica

Druga radionica održaće se 22.08.2023. od 17:00 u Obrazovno kreativnom centru (kod Mašinsko- elektrotehničke škole) u Boru.

Druga radionica pružiće mladima priliku da se upoznaju sa opremom koja se najčešće koristi za snimanje jedne reportažeda nauče određena podešavanja opremezašto je važno da postoji saradnja između kamermana i reportera, kao i na koji način je potrebno da svako iznese svoj deo zadatka kako bi se na pravi način prenela suština jedne reportaže.

Treća radionica

Treća radionica održaće se 26.08.2023. od 16:00 na određenoj lokaciji u Boru.

Treća radionica će mladima pružiti priliku da primene znanja sa prve dve radionicetako što će se naći u ulogama reportera i kamermana (u zavisnosti od interesovanja) gde će na terenu, u dogovorenom vremenskom periodu, imati priliku da snime sadržaj reportaža na različite teme o dešavanjima u životu mladih u Boru.

Učešće je besplatno, a učesnici dobijaju sertifikat za uspešno pohađanje treninga! Potrebno je da učesnici pohađaju sve tri radionice kako bi dobili sertifikat.

Prijava za trening “Korak po korak do kreiranja video reportaže” je obavezna i traje do 18.08. do kraja dana a učešće na radionicama je moguće obezbediti popunjavanjem sledećeg formulara:

https://forms.gle/i9oAw38brARaGuoY7

Trening će biti usmeren na teme kao što su značaj i proces kreiranja video reportaža, snimanje i isprobavanje opreme, javni nastup, isprobavanje uloge reportera/kamermana, i ovo je jedna od aktivnosti u okviru Tebrizmovog projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera” koju realizuju uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.