Andrija Jovanović Klowny – Momak koji osvaja svet E-sporta

Andrija Jovanović Klowny, momak iz Šarbanovca kod Bora, nastavlja da kroji put ka vrhu svetskog E-sporta sa svakim korakom koji napravi.

Klowny_Andrija_j
Foto: Instagram/klowny2

Ovaj talentovani dvadesetpetogodišnjak, započeo je svoju gaming karijeru sa svojih 16 godina, a od tada je ostvario zavidne rezultate. Njegove pobede nisu samo rezultat veštine, već i predanosti i strasti prema igri. Srbija se ističe kroz svoje reprezentativne učinke u E-sportu, a Klowny je upravo kroz igru “League of Legends” ostvario svoje najveće uspehe.

Srpska E-sport asocijacija, poznata kao SeSA, pridružila se IeSF-u od njegovog osnivanja 2009. godine. IeSF (Međunarodna E-sports federacija) organizuje jedan od retkih turnira koji godišnje okuplja vrhunske E-sportiste i omogućava im da se takmiče kao predstavnici svojih zemalja, a ne samo kao deo timova, odaberu igre u kojima se reprezentacije takmiče, a rezultati svake ekipe doprinose ukupnom broju poena.

IeSF je 2017. godine održao prvenstvo u Busanu u Koreji, gde i jeste sedište međunarodne federacije. Na tom prvenstvu, tim koji je predstavljao Andrija Jovanović Klowny, kao deo SeSA, zauzeo je 6. poziciju na National Ranking listi u igri League of Legends. Ovaj izvanredan uspeh dodatno je afirmisao SeSA, srpski E-sport i posebno League of Legends scenu u Srbiji. Nešto kasnije 2020. godine Andrija Jovanović Klowny je sa svojim timom “Energypot Wizards” u E-sports Balkan ligi, u gore pomenutoj igrici League of Legends, napravio ogroman uspeh osvajanjem šampionske titule.

sampioni-177922
Foto: Fortuna eSports

Sa svakim uspehom, ovaj momak čini neizbrisiv trag u svetu E-sporta, a obećava da će njegova priča biti ispisana još mnogo puta. Inspirativna pobeda poput osvajanja titule na “GLL Spring Split” sa grčkim timom “Phantasma” samo je još jedna u nizu njegovih ostvarenja. Sada, sa očima uprtim ka EMEA Masters Runu, Klowny najavljuje još veće podvige i još više trofeja.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.