FOTO: Najlepši kutak za mlade u Boru dobio novi izgled!

Za mlade osobe u svakom gradu je veoma važno da imaju određeni prostor u kome će se okupljati i družiti. Mladi u Boru imaju tu sreću da u svom gradu imaju najlepši kutak za mlade koji je nakon nedavno završene akcije dobio potpuno novi izgled.

Kutak_tebra
Foto: Tebrizam

Ekipa iz omladinskog udruženja “Tebrizam” je u saradnji sa srednjom Mašinsko-elektrotehničkom školom sprovela „Šta nam teško“ volonterski projekat pod nazivom „Dani malo dušu tebra! 2.0“ u okviru koga je uređen kutak za mlade koji se nalazi u prostoru ove srednje škole.

Pre nešto više od godinu dana sprovedena je prva akcija ovog tipa i stvoren je, kako se među mlađom populacijom ustalilo, takozvani “Tebra kutak” kojeg su sačinjvale dve klupe, tri ogradice, kante za otpad i po koja tabla sa motivacionim porukama za očuvanje prirode.

S obzirom na to da je ovaj prostor postao veoma omiljen mladima, javila se i potreba da se ovaj prostor dodatno obogati novim elementima.

Kutak_22
Foto: Tebrizam

Akcija uređivanja ovog prostora odigrala se 18. oktobra kada se okupila mlada ekipa sačinjena od volontera i članova Tebrizma, srednjoškolaca iz Mašinsko-elektrotehničke i Ekonomsko-trgovinske škole, ali i ostalih mladih Borana.

U okviru same akcije, koja je sprovedena kroz nekoliko faza, kao krajnji rezultat stvoren je bogatiji prostor za mlade sačinjen od dodatnih klupa, postavljenih ograda, dodatnih mesta za sedenje u vidu panjeva, dodata je još jedna kanta za otpad i prostor je dodatno osvetljen čime je omogućeno da se ovde boravi još kvalitetnije i u večernjim satima.

Kutak_19
Foto: Tebrizam

Na ovaj način omogućeno je da u kutku boravi još veći broj mladih, da se druže i uživaju u bilo koje doba dana, za vreme odmora, ali i nakon škole.

Iz Tebrizma šalju samo jednu, značajnu poruku, a to je da ukoliko se nađete u blizini, predahnite malo i čuvajte ovaj kutak kao da je i vaš jer je to i cilj, da svi uživamo u ovom prostoru i da ga održavamo.

Osim učešća Mašinsko-elektrotehničke škola, ovu akciju su podržali i Obrazovno kreativni centar iz Bora, kao i Sztr Nives.

Atmosferu sa ove akcije možete pogledati i kroz galeriju slika.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.