Mlada Boranka Katarina Jocić svoj san pretvorila u stvarnost

Sa svojom 21 godinom, mlada Boranka Katarina Jocić je otvorila svoj lokal, beauty studio posvećen šminkanju, pod nazivom „Mrs Kejti“. U svom beauty studiju, Katarina će pružati usluge poput profesionalnog šminkanja za sve prilike, puder obrve, lash lift, brow lift i ostalih tretmana lepote.

Kaca_naslovna_01
Foto: Privatna Arhiva

Katarina je još u 8. razredu, poklonila paletu senki drugarici za rođendan, a nije ni slutila da će to biti početak njenog velikog interesovanja za šminku. Iako je tada bila još uvek vrlo mlada, Katarina je već tada pokazivala izuzetan talenat i strast prema šminkanju.

Prve prilike da pokaže svoje veštine došle su kada je šminkala svoje drugarice za matursko veče. Iako su bile istog uzrasta, Katarina je već tada pokazivala neobičnu veštinu i pažnju prema detaljima. Ovo iskustvo samo je dodatno rasplamsalo Katarininu strast prema šminkanju i potvrdilo da je to nešto što zaista voli.

Već tada je postalo očigledno da je šminkanje ne samo san male devojčice, već i nešto u čemu je Katarina izuzetno talentovana. Dok su se njene vršnjakinje zabavljale na drugačije načine, Katarina je pronalazila zadovoljstvo i ispunjenje u eksperimentisanju s različitim bojama, teksturama i tehnikama šminkanja.

Kaca_04
Foto: Privatna arhiva

Kada je Katarina krenula u srednju školu, interesovanje za šminkanje je još više poraslo. Spremanje za izlazak, proslave i važne događaje postalo je nešto u čemu je uživala i što je činilo da se oseća posebno. Uskoro se o njenim veštinama počelo pričati “od usta do usta”, a njene drugarice su sve češće tražile da ih našminka za različite svečane prilike.

Sa 15 godina, Katarina je počela zarađivati novac od šminkanja. Njene drugarice i porodica su je podržavali i bili ponosni na njen talenat i preduzetnički duh. Početna cena za šminkanje bila je 500 dinara, ali Katarina je brzo shvatila da je to samo početak njene karijere u ovoj oblasti.

Iako je bila samouka, Katarina je pokazala neverovatnu posvećenost u usavršavanju svojih veština. Upijala je znanje iz različitih izvora, posebno prateći makeup tutorijale na YouTube-u, kasnije je imala priliku da pohađa različite kurseve, te je trudom i radom napredovala i usavršavala svoje veštine iz dana u dan.

image00003
Foto: Privatna arhiva

Kaća, kako je svi zovu, postala je jedan od prvih devojaka u svom okruženju koja je već sa 15 ili 16 godina profesionalno šminkala. Njena strast prema šminkanju bila je toliko jaka da je čak i ranije napuštala druženja kako bi obavila zakazane šminkanje termine. Njene veštine i talenat nisu mogli da prođu neprimećeno, i već u trećoj i četvrtoj godini srednje škole, Katarina je postala sve traženija u gradu.

Svi trebaju da veruju u svoje snove, da budu uporni u tome, jer snovi se ostvaruju – ovo je moj dokaz…

kaže Katarina Jocić.

Njena priča je inspiracija za sve mlade ljude koji sanjaju o ostvarenju svojih strasti i ciljeva.

Katarina je uspela da stvori poslovni plan i u okviru lokalnog akcionog plana zapošljavanja, preko Nacionalne službe, dobije subvencije za samozapošljavanje koje će joj puno značiti u narednih godinu dana.

Katarina Jocić je pokazala da uz talenat, strast i veliku posvećenost, snovi mogu postati stvarnost. Njeno interesovanje za šminku, koje je započelo još u osmom razredu, pretvorilo se u izuzetno uspešnu karijeru. Kroz svoj rad, Katarina je dokazala da je važno verovati u sebe i slediti svoje strasti, jer to je put ka ostvarenju svojih snova.

Kaca_02
Foto: Privatna arhiva

„Mrs Kejti“ se nalazi u Novom gradskom centru u Radničkoj ulici broj 21 u Boru. Radno vreme salona biće od srede do petka od 12 – 20, a subotom i nedeljom od 8 – 16 časova. Više informacija i kvalitet Kaćinog rada možete videti i na instagram profilu Mrskeejti.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.