Vuk Živković iz Zaječara “drži hemiju u malom prstu”

Vuk Živković, učenik četvrte godine Gimnazije u Zaječaru, napravio je još jedan sjajan uspeh na jednom takmičenju iz hemije i ovoga puta osvojio treće mesto na Srpskoj hemijskoj olimpijadi.

vuk-zivkovic-gimnazija-zajecar
Foto: M. S. / Danas

Gimnazijalcu Vuku Živkoviću ovo nije jedina nagrada jer već duži niz godina iz hemije ostvaruje fantastične rezultate i za sada je njegov plan da ostane u Srbiji i da da svoj doprinos našem društvu.

Srpska hemijska olimpijada održana je od 13. do 15. juna 2024. godine u Beogradu. Za četiri godine u srednjoj školi Vuk je uspeo da čak dva puta bude prvi na republičkim takmičenjima i dva puta treći na Srpskoj hemijskoj olimpijadi.

Ljubav prema hemiji iskazivao je još kao mali, kada je po dvorištu brao raznorazne biljke i od njih pravio čajeve i razne napitke.

Njegova prva takmičenja su krenula još u osnovnoj školi, međutim tada nije uspeo da stigne do Republičkog takmičenja. U sedmom razredu je bio treći na Okružnom takmičenju, dok je u osmom uspeo da stigne do Republičkog ali zbog pandemije Korona virusa nije bilo moguće da se takmičenje organizuje. Sve je to ipak uspeo višestruko da nadoknadi u srednoj školi

Nadamo se da će Vuk nastaviti da izučava hemiju, doprineti još više u ovoj oblasti ali i da će doneti još nagrada sa raznih takmičenja.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.