Mladi Borani doneli četiri prestižne nagrade sa Sabora frulaša Srbije

Talentovani mladi Borani, polaznici škole tradicionalnih duvačkih instrumenata Centra za kulturu Bor, na 37. Saboru frulaša Srbije “Oj, Moravo” koje je održano u Prislonici kod Čačka, osvojili su čak četiri prestižne nagrade.

Sabor frulaša Srbije
Foto: Facebook – Andrej Žurž

Naši mladi čuvaoci narodne tradicije i kulture su na ovom saboru nastupali u nekoliko različitih kategorija i predstavili svoj grad u najboljem svetlu.

Škola frule iz Bora dala je najbolji orkestar koji čine sestre Natalija, Kristina i Katarina Pavlović.

U kategoriji izvorno muziciranje do 12 godina naši predstavnici osvojili su čak dve nagrade. Aleksa Ilić je zauzeo drugo mesto, dok je trećeplasirana bila Minja Gergić. U nešto starijoj kategoriji, od 12 do 16 godina, sjajan nastup imala je i Kristina Pavlović koja je osvojila drugo mesto.

Naši Borani bili su veoma uspešni i kada je u pitanju deo sabora koji je predstavljao takmičenje u savremenom muziciranju. Naš grad su na ovom takmičenju predstavljali Nemanja Pavlović koji je dobio dve nagrade, za najbolje odsviranu pesmu i osvojio treće mesto, dok je naš drugi predstavnik Ivan Radovanović osvojio nagradu žirija publike.

Nemanja_Pavlović_nagrade
Foto: Facebook – Nemanja Pavlović

Verujemo da će ovakvi uspesi podstaći i ostale mlade da se još više okrenu očuvanje tradicije i kulture svog kraja i svoje zemlje, i postanu deo škole tracionalnih duvačkih instrumenata u Boru.

Izvor: Fb/Andrej Žurž

Ostavi odgovor

Koji je po vama najbolji košarkaš reprezentacije?

Predstojeći događaji
There are currently no events.