Bor ima novu šampionku!

Na juniorskom državnom prvenstvu u powerlifting-u, održanom u Trsteniku, Boranka Gordana Velinović napravila je sjajan rezultat. Iako je prvi put nastupila u juniorskoj kategoriji (19-23) u konkurenciji do 69kg, svojim neverovatnim naporima i impresivnim rezultatima, osvojila je zlatnu medalju i ostvarila podvig obaranja državnog rekorda u jednoj od disciplina.

Goga_naslovna
Foto: Privatna arhiva

Gordana je do zlatnog odličja stigla sjajnim rezultatima u tri različite discipline, i to:

  • Čučanj: 120 kg
  • Benč pres: 68 kg (oboren državni rekord)
  • Mrtvo dizanje: 127,5 kg

Ono što ovu mladu takmičarku izdvaja nisu samo njena snaga i izdržljivost, već i pažnja koju je posvetila tehničkom izvođenju svakog pokreta. Njen cilj bio je da svaki lift bude izveden besprekorno, i uspela je u tome, bez ijednog crvenog kartona od strane sudija. Impresivno je da je poslednji lift izvela sa povređenim ramenom, što dodatno naglašava njen karakter i odlučnost i daje značaj osvojenoj zlatnoj medalji.

Ovo je samo početak njene powerlifting karijere, a powerlifting njen primarni sport, i već sada je jasno da će biti takmičarka sa kojom će se i konkurencija morati ozbiljno suočiti. Njena hrabrost da izađe iz zone komfora i proba nešto novo, uprkos uspehu koji je već postigla u olimpijskom dizanju, inspiriše i motiviše sve mlade ljude.

Ovaj trijumf je rezultat napornog rada, stručnog vođenja i nesumnjivo velikog talenta, a gotovo zasigurno je da Gogu očekuju još značajniji uspesi i rezultati u daljoj karijeri.

Kako je to Goga odlučila da se u potpunosti posveti sportu, sa kojim se izazovima suočila na početku možete pogledati i u dvaesettrećoj epizodi omladinskog podcast-a “Šta ima?”.

Pogledajte celu epizodu iznad ili na youtube kanalu Tebrizam.

Ostavi odgovor

Kako vam se dopada nova pevačica benda Linkin park, Emili Armstrong?

Predstojeći događaji
There are currently no events.