Kamerni ansambl „Monk“ nastupa u Boru

U današnjem, modernom vremenu u kome živimo muzički ukusi se umnogome razlikuju, svako muziku razume na neki svoj način, neki su pravci dosadni, drugi neshvatljivi, ali kamerni ansambl „Monk“ je odličan primer kako se širenje nekih muzičkih pravaca može učiniti na jedan malo drugačiji način.

Monk_naslovna
Foto: Centar za kulturu Bor

Ovaj ansambl kombinuje svetsku, modernu, postmodernu, odnosno muziku koja se slušala u prošlosti, i primenjenu muziku koja se izvodila u predstavama i filmovima sa etno stilom i tako stvaraju miks stare i nove muzike.

Kamerni ansambl „Monk“ čine klarinetista Vladimir Stanišić, profesor u muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“ i saradnik Beogradske filharmonije, violinista Vojin Aleksić, profesor u muzičkoj školi „Vladimir Đorđević“ i paušalni član Beogradske filharmonije, i pijanista Rastko Pavlović, student master akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi profesora Vladimira Miloševića.

Ovaj mladi, ali veoma perspektivni ansambl će nastupiti u našem gradu u subotu 2.12.2023. godineu sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ od 19 časovaUlaz je besplatan.

Program:

Aram Hačaturijan: Trio za klarinet, violinu i klavir

 1. Andante con dolore, molto espressione
 2. Allegro
 3. Moderato

Đan – Karlo Menoti: Trio za klarinet, violinu i klavir

 1. Capriccio
 2. Romanza
 3. Envoi

Igor Stravinski: Priča o vojniku

 1. Vojnikov marš
 2. Vojnikova violina
 3. Mali koncert
 4. Tango – Valcer – Regtajm
 5. Đavolji ples

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.