“Sigurne staze” i “Tebrizam” zajedničkim snagama u realizaciju novog projekta!

Bezbednost mladih u saobraćaju, i uopšteno informisanost mladih o problemima u saobraćaju, tema je koja se veoma retko predstavlja u javnosti ili se dosta često to svede na određenu “crnu statistiku”. Projekat “Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama!”, koji zajednički realizuju “Sigurne staze” i “Tebrizam”, osmišljen je upravo sa ciljem poboljšanja bezbednosti mladih u saobraćaju na teritoriji grada Bora i davanja medijskog prostora za ovaj problem.

Mladi_i_mediji_naslovna
Foto: Tebrizam

Mladi su, prema podacima na svetskom nivou, jedna od najugroženjih grupacija u saobraćaju, što se plasira i na manje zajednice kakav je grad Bor. Da je bezbednost saobraćaja u Boru na jako niskom nivou govore i statistički podaci, međutim o tome se najmanje govori u medijima koji su naročito nedostupni kada su mladi u pitanju.

Otud se javila potreba za saradnjom između udruženja “Sigurne staze”, kao strukovnog udruženja u oblasti saobraćaja, i omladinskog udruženja “Tebrizam”, kao omladinske organizacije koja vodi portal za mlade “Tebra portal”, gde će se na taj način i iz stručnog i iz medijskog ugla dati veća posvećenost mladima i pružiti prilika da i mladi sami iznesu mišljenje o problemu svoje bezbednosti kada je u pitanju saobraćaj u gradu.

Kroz različiti medijski sadržaj u vidu tekstova, izveštaja, multimedijalnog oblika, spotova, podcast-a, koji će obuhvatiti sve predviđene aktivnosti u okviru ovog projekta, javnost će redovno biti upoznavana sa tokom samog projekta, napretkom kroz svaku aktivnostii na taj način će se postepeno stvarati jedna nova baza i prostor značajnih informacija za poboljšanje bezbednosti mladih u saobraćaju.

Ovim projektom daće se veći značaj za postojanje problema učešća mladih u saobraćajudati veći prostor mladima da i sami učestvuju u stvaranju bezbednije sredinei pre svega želeti da se ukaže na najosnovnije ljudsko pravo a to je pravo na život i bezbrižnu mladost.

Rad medija Tebrizam podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.