Zašto se toliko čekalo na uređivanje puta ka aerodromu, od Bora ka Zaječaru?

Jedan od zasigurno najlošijih i najnebezbednijih puteva u Boru, trenutno lošiji i od mnogih seoskih puteva, takozvani nikoličevski put koji vodi od Bora ka Zaječaru, došao je na red za asfaltiranje i trenutno se uređuje deonica ka nekadašnjem borskom aerodromu. Međutim, postavlja se pitanje zašto se toliko čekalo na ovaj potez?

Put_naslovna
Foto: J. Zečević

Nakon vapaja vozača da je put od Bora ka Zaječaru, na deonici ka aerodromu uništen upotrebom teških kamiona, konačno je počela rekonstrukcija puta koji nikada nije bio predviđen za kamione velike nosivosti.

Država, koja ubira ogroman novac od poslovanja kineske kompanije “Zijin Mining”, konačno je reagovala, pa je kompanija “Strabag” počela asfaltiranje sporne deonice nove saobraćajnice od Bora ka Zaječaru.

U toku je izgradnja saobraćajnice u oba smera, a saobraćaj se reguliše semaforima, uz naizmenično propuštanje vozila.

Put_1
Foto: J. Zečević

Da se na ovaj problem i nebezbednost ovog puta ukazivalo već duže vreme, potvrđuju i mnogobrojni tekstovi i izjave stručnih lica, poput master inženjera saobraćaja Igora Velića, ali se o ovom problemu govorilo i ukazivalo i na društvenim mrežama.

Ovim asfaltiranjem će se samo trenutno ublažiti problem nikoličevskog puta, ali je jasno da je u narednom periodu potrebna rekonstrukcija puta u celoj dužiniili izgradnja novog puta koji će biti usmeren samo za motorna vozila predviđene nosivosti.

Izvor teksta i slika: Ist Media

Rad medija Tebrizam podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.