FOTO, VIDEO: Da li se mladima govori o njihovoj bezbednosti u saobraćaju u Boru?

Mladi u Boru veoma retko imaju priliku da čuju koliko je njihova bezbednost u saobraćaju ugrožena, ali veoma značajna, kao i kakve sve posledice po mladu osobu saobraćajne nezgode donose. Da bi se ove informacije proširile, potrebno je sa mladima češće pričati pa je iz tog razloga održana i tribina povodom Svetskog dana žrtava saobraćajnih nezgoda.

naslovna-1
Foto: Tebrizam

Igor Velić iz udruženja “Sigurne staze”, u prostorijama Medija centra u Boru, održao je tribinu na kojoj je borskim srednjoškolcima govorio o bezbednosti mladih lica u saobraćaju na teritoriji grada Bora.

Borski srednjoškolci imali su priliku da od strane saobraćajnog stručnjaka dobiju vrlo precizne i značajne informacije o bezbednosti mladih u saobraćaju, ali i da saznaju koliko su, pre svega država Srbija, ali i sam grad Bor nebezbedni kada je saobraćaj u pitanju.

Igor se dotakao nekoliko značajnih segmenata i govorio o mnogobrojnim uzrocima saobraćajnih nezgoda, kao i posledicama koje saobraćajne nezgode na svaku mladu osobu mogu ostaviti, a kojih mladi učesnici tribine, nisu u potpunosti bili svesni.

Tr_11
Foto: Tebrizam

Osim statistike i brojeva koji govore o broju saobraćajnih nezogda, broju povređenih i broju stradalih mladih lica, srednjoškolci su imali priliku da kroz različite primere i video-sadržaje dobiju još uverljiviji prikaz značaja bezbednosti u saobraćaju i još bliže razumeju koja su prava i odgovornosti svakog ko se nađe na ulici.

Pored značajnih informacija koje je predstavio, Igor je za Tebra portal govorio i o značaju obeležavanja Svetskog dana žrtava saobraćajnih nezgoda.

Ovo je još jedna od nekoiiko različitih aktivnosti projekta “Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama”, koje Sigurne staze sprovode sa omladinskim udruženjem “Tebrizam” sa ciljem da se mladima podigne svest o njihovoj nebezbednosti u saobraćaju u Boru i donosiocima odluka u gradu ukaže na davanje većeg značaja mladima i njihovim problemima.

Pogledajte galeriju slika sa tribine.

Rad medija Tebrizam podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.