FOTO: Obeležena staza do vrha Tlva Njagre

Ekipa iz Tebrizma rešila je da pomogne ljubiteljima prirode postavivši putokazne table na Tlva Njagri. Zbog lošeg orijentisanja na Tlva Njagri, a i nepostojanja putokaza za kretanje ovom planinom, rodila se inicijativa da se to promeni.

Tilva - obeležanje_-naslovna01
Foto: Tebrizam

Tebrizam u okviru svojih aktivnosti sprovodi program Advenčurizam pa je iz tog razloga jedna ovakva akcija bila odlična prilika da se ljubiteljima prirode omogući što lakša avantura na jednoj interesantnoj planini poput Tlva Njagre.

Pre odlaska na Tlva Njagru, volonteri su napravili, ispisali i ofarbali putokazne table kako bi i drugi obožavaoci prirode mogli da stignu do vrha planine i samim tim olakšali put do vrha Tlva Njagre.

Postavljeno je 10 tabli za orijentisanje u prirodi kao prva pomoć. Svih deset tabli postavljene su na ključnim mestima, prema vidikovcima i prema vrhu.

Obeležavanjem je omogućeno da budući posetioci mogu lakše da se kreću po ovoj paleovulkanskoj kupi, odnosno jednom ugašenom vulkanu.

Ono što će se gotovo svima svideti, jesu vidikovci. Tlva Njagra poseduje dva vidikovca gde se sa jednog pruža prelepi pogled ka: Borskom jezeru, Velikom Kršu, Stolu i kopu Veliki Krivelj, dok se sa drugog vidi prelepa priroda Dubašnice i Lazarevog kanjona.

Ovo nije bilo samo obično obeležavanje staze, već i jedan kolektivan rad cele organizacije za dobrobit svih. Ukoliko vas interesuje nešto više o Tlva Njagri možete je sami posetiti i istražiti. Staza je obeležena.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.