“Da li je svaka informacija na netu tačna, tebra?” – nova radionica Tebrizma

Tebrizam će u utorak, 11. jula od 17 časova, u prostorijama Obrazovno kreativnog centra u Boru, održati drugu po redu radionicu, u okviru projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera!”, pod nazivom “Da li je svaka informacija na netu tačna, tebra?”.

Radionica-002
Foto: Tebrizam

U današnjem svetu jako je važno da budemo medijski pismeni, da bismo kritički razumeli medijerazumeli pravila po kojima oni funkcionišu, ali i manipulativne strategije kojima se oni koriste.

Druga po redu radionica pod nazivom “Da li je svaka informacija na netu tačna, tebra?” pruža mogućnost mladim osobama da se upoznaju sa pojmom medija i značajem medijske pismenosti danas kao i sa pojmom Fake news i različitim alatima koji im mogu biti značajni za pronalaženje pravih informacija, fotografija, izvora, kao i da razumeju razliku između tačnih i pogrešnih informacija.

Baš kao i nakon prve radionice, osim veoma korisnog znanja, učesnici će na besplatnim radionicama dobiti i potvrdu naučenog u vidu sertifikata za savladane oblasti.

Učešće na radionicama biće moguće popunjavanjem prijavnog formulara, a rok za prijavu na ovu radionicu je do 10. jula u 18 časova. Formular možete pronaći klikom na naredni link: https://forms.gle/nXUd96GRP1UHiivV8

Projekat “Nova generacija digitalnih kampanjera!” realizuje se uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.