FOTO, VIDEO: Boranke pobedile Partizan nakon velikog preokreta

Rukometašice Bora savladale su beogradski Partizan nakon velikog preokreta i sjajnog drugog poluvremena rezultatom 30:27 (11:13).

Rukomet - Bor-Partizan- NASLOVNA (1)
Foto: Tebrizam

Borske rukometašice zabeležile su prvu ovogodišnju pobedu u Super ligi Srbijе, nakon odlično odigranog drugog poluvremena savladan je beogradski Partizan. Utakmica u sportskom centru “Bobana Momčilović Veličković” odigrana je u sjajnoj atmosferi pred nešto više od 900 Borana, a svoju podršku u nešto manjem broju imale su i gošće iz Beograda.

U prvom poluvremenu Partizan je uglavnom vodio, u nekoliko navrata su Boranke uspevale da izjednače rezultat, ali su ipak gošće nakon prvog dela igre imale dva gola prednosti.

Sa totalno drugačijom energijom, većom koncentracijom i kvalitetnijom igrom rukometašice Bora izašle su na parket u drugom poluvremenu. Odlične su naše devojke bile pre svega u odbrani, a svoj veliki doprinos preokretu dala je Mikaela Sobrinjo Posati, golmanka Bora i igrač ove utakmice, koja je u samom finišu zabeležia nekoliko sjajnih odbrana.

Rukometašice Bora imale su u jednom trenutku i šest golova prednosti, ali je Partizan uspeo da spusti razliku na tri gola i meč je završen rezultatom 30:27 u korist naših devojaka. Najefikasnija u borskoj ekipi bila je Natalija Jonović sa 7 golova, a po 4 pogotka postigle su Isidora Sujić i Milica Tasić.

Milica Tasić, pivot ekipe Bora i jedna od efikasnijih igračica sa ovog meča, iznela nam je svoje utiske nakon velikog preokreta i prve pobede Boranki.

Jako sam zadovoljna prvenstveno svojom ekipom, kako je sve ovo podnela i kako smo uspele jednostavno da se podignemo i da bude energija mnogo bolja. Svojom igrom sam prezadovoljna, iskreno jako je bila naporna ova nedelja što se tiče treninga, ali smo uspele da se podignemo i da pobedimo ovu utakmicu.

Jako je bila dobra odbrana, u svlačionici na poluvremenu smo pričale dosta kako i šta, kapiten nam je pomogao u svemu tome. Stvarno smatram da su devojke korektno odradile svoj posao, tako da, jako sam zadovoljna.

Mislim da smo u prethodnim utakmicama bile malo umornije, generalno smatram da su bili malo jači treninzi, par devojaka koje su bile na svetskom prvenstvu su takođe došle umorne, ali je forma sve bolja.

Rukomet - Bor-Partizan- za u tekst
Foto: Tebrizam

Zoran Barbulović, prvi trener ženskog rukometnog kluba Bor, istakao je da odavno nije odigrana jedna ovako kvalitetna utakmica pred borskom publikom.

Ovo je prvo stvarno velika pobeda. Prvo poluvreme je bilo izvanredno, Partizan je igrao sjajno. Uhvatio nas je u par stvari gde se nismo snašli, vrlo lako stekli veliku prednost i onda je bila prava umetnost da se mi vratimo u meč. U drugom poluvremenu je Partizan, ne znam iz kog razloga, dosta stao, a mi smo digli agresivnost, posebno mislim na odbranu. Na golu je briljirala Mikaela Posati, stvarno je bila izvanredna, sa njom je to bilo mnogo lakše, a onda smo i u napadu bili dosta efikasni i zaista odigrali jednu izvanrednu utakmicu.

Devojke koje su igrale na prvenstvu u Kini ove godine imaju jedno novo iskustvо. Igrati protiv Japana, Čilea, Švedske, Nemačke i tako dalje, to je veliko bogatstvo. Nisu to utakmice ni nalik ovim. Svima nama to puno znači, čak i meni kao treneru, ali njima naročito. Moram da celu ekipu pohvalim. Mi smo imali veliki problem, kasno smo se vratili iz Kine i još uvek ne funkcionišemo onako kako bi želeli, sve ovo što izvlačimo, izvlačimo malo na volju, želju, ali s vremenom biće to bolje.

Liga je jako ujednačena i nezahvalno je sada bilo šta da se prognozira. Videlo se da ni Zvezda, ni Železničar, Jagodina, nisu više toliko dominantne ekipe. Nema ni izrazito slabih ekipa koje su za ispadanje. Mislim da će svaka utakmica, svako kolo da donosi neka, da ih nazovem iznenađenja i biće prvenstvo do kraja neizvesno. Vidićemo gde ćemo mi tu da završimо, а нaše ambicije su da izbegnemo borbu za opstanak.

Rukomet - Bor-Partizan- za u tekst možda
Foto: Tebrizam

Zasigurno je da će ova pobeda dati ogroman podsticaj borskim rukometašicama za nastavak sezone, ali kao što je i trener Brabulović rekao, očekuje nas veoma zanimljivo prvenstvo i dosta neizvesnih utakmica do kraja. U narednom kolu Boranke gostuju Jagodini, trenutno trećeplasiranoj ekipi prvenstva.

U narednoj galeriji možete videti kakva je bila atmosfera na meču između Bora i Partizana.

Ostavi odgovor

Kako vam se dopada nova pevačica benda Linkin park, Emili Armstrong?

Predstojeći događaji
There are currently no events.