11. Nacionalna Smotra Saveza Izviđača Srbije: “Različiti sa istim ciljem”

Od 22. do 31. jula u Zaječaru će se održati 11. Nacionalna Smotra Saveza Izviđača Srbije na kojoj će prisustvovati kako izviđači iz raznih krajeva Srbije, tako i iz raznih zemalja širom sveta!

Izvidaci
Foto: Jamboree

Nacionalna Smotra Saveza Izviđača Srbije ima za cilj promovisanje izviđačkog pokreta, razvoj liderstva i održavanje tradicije izviđanja. Pored toga, ova manifestacija želi da okupi preko 1000 izviđača iz Srbije, Izraela, Kuvajta, Palestine, Sirije,SAD, Švajcarske, Slovenije, Francuske, Rumunije i mnogih drugih zemalja i njihovih vođa pružajući im platformu za razne edukativne radionice i aktivnosti, takmičenja i sjajnu priliku da se međusobno upoznaju, da upoznaju različite kulture i druže se! Ova Smotra je osmišljena tako da obuhvata 7 programskih oblasti:

  • život sa prirodom;
  • kultura, umetnost i zabava;
  • nauka, zanatstvo i tehnika;
  • organizacija, duh i tradicija;
  • liderstvo i timski rad;
  • zdravlje i rekreacija;
  • doprinos zajednici.

Pored toga što će sprovođenjem izviđačke metode učesnici imati priliku da svakog dana budu raspoređeni i rotirati se u drugačijim podkampovima svakoga dana, jedan od glavnih segmenata na ovogodišnjoj Smotri biće i simbolički okvir koji prikazuje moto ove manifestacije kao “Različiti sa istim ciljem”! Kroz biodiverzitet Čarobne Šume (u kojoj stanuje veliki broj životinja), učesnici ove smotre imaće priliku da se susretnu sa različitošću i da kroz 10 dana učine ovaj svet boljim mestom!

Više informacija o ovom događaju možete pratiti na Instagram profilima Scoutsofserbia i Jamboree.rs, kao i na Facebook stranicama i zvaničnom sajtu www.jamboree.rs.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.