“Ček, pa jesi li ti digitalno pismen tebra?” – istraživanje o digitalnoj pismenosti

U toku je online istraživanje pod nazivom “Ček, pa jesi li ti digitalno pismen tebra?” koje ima za cilj da prikupi informacije o razumevanju digitalne pismenosti i proceni nivo korišćenja digitalnog sadržaja među mladim Boranima.

Projekat-objava-pocinje_naslovna_001
Foto: Tebrizam

Ovo online istraživanje sprovodi se kroz platformu Google Form a učešće u samom istraživanju uzeće 300 mladih osoba u Boru od 15 do 30 godina.

S obzirom na to da do sada nije rađeno slično istraživanje u Boru, rezultati će pokazati trenutni nivo digitalne pismenosti mladih u Boru, njihovo razumevanje digitalnih alata i njihovu sposobnost da koriste ove alate za svakodnevno fukcionisanje. Rezultati ankete će se koristiti za unapređivanje projektnihaktivnosti i obezbeđivanje da aktivnosti odgovore na ključne izazove sa kojima se suočavaju mladi u pogledu digitalne pismenosti i aktivizma.

Online-anketa-drustvene-mreze-Tebrizam_001
Foto: Tebrizam

Ovo je jedna od uvodnih aktivnosti Tebrizmovog projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera!” kroz koji se teži jačanju participativne uloge mladih u Boru kroz njihovo umrežavanje i osnaživanje veština digitalne pismenosti za rešavanje zajedničkih problema lokalne zajednice.

Projekat “Nova generacija digitalnih kampanjera!” realizuje se uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.