Mia Ristić – buduća, svetska teniska zvezda

Borska teniserka Mia Ristić osvojila je drugu, profesionalnu titulu u svojoj karijeri. Na čelindžeru u češkom gradu Prerovu u finalu je bila ubedljiva protiv Italijanke Zantedeski sa 6:1, 6:2 a meč je trajao svega sat vremena.

Mia_naslovna
Foto: Teniski Savez Srbije

Bor je od uvek bio grad kvalitetnih sportista, pa otud i ne čudi kako se to pojavila i jedna mlada, sedamnaestogodišnja devojka koja je na putu da postane velika, svetska teniska zvezda.

Mia Ristić, devojka čije ime već postaje poznato teniskom svetu, pa i samom Novaku Đokoviću, već godinama izrasta u jednu veoma kvaltetnu sportistkinju o čemu govore i njeni dosadašnji rezultati.

Mia je ove godine dobila i priliku da nastupi za seniorsku, tenisku reprezentaciju Srbije u okviru kvalifikacija na Bili Džin King Kupu. Odigrala je 5 mečeva i zabeležila pobede protiv teniserki iz Bugarske, Norveške, Hrvatske i Danske, dok je jedini poraz doživela u duelu sa predstavnicom reprezentacije Švedske.

Reprezentacija_Mia
Foto: Teniski Savez Srbije

Mia je do sada u juniorskoj konkurenciji već osvojila osam titula, ali njen kvalitet i talenat su joj već sada omogućili da se nadmeće i u seniorskoj konkurenciji. U svojoj konkurenciji, teniserki koje su mlađe od 18 godina, Mia se trenutno nalazi na rang listi na visokom sedmom mestu.

Jedan od njenih najvećih rezultata ove godine je i učešće na Otvorenom turniru u Palermu gde je nakon dva dramatična meča u kvalifikacijama i ulaska u glavni žreb, u prvom kolu poražena sa 2:0 u setovima od Dajane Jastremske, nekada 22. igračice sveta.

Mia_01
Foto: Teniski Savez Srbije

Nakon prve osvojene profesionalne titule na turniru u Vrnjačkoj Banji prošle godine, svoj profesionalni uspeh Mia je upotpunila novom titulom u Prerovu do koje je došla sa samo jednim izgubljenim setom.

Ova titula joj je omogućila i ogroman skok na seniorskoj WTA listi i trenutno se, prema poslednjim promenama, nalazi na 374. mestu na svetu, što je njen najbolji plasman u seniorskoj karijeri.

Mia, kao i svaka mlada igračica, ima velike ambicije, a prema njenim rečima glavni cilj joj je da postane najbolja igračica svih vremena, kao i da osvoji sve četiri gren slem titule. (Teniski savez Srbije)

S obzirom na to da Mia ubrzano ostvaruje neke “manje” zacrtane ciljeve, zasigurno je da možemo očekivati novu, svetsku tenisku zvezdu iz Srbije u budućnosti.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.