FOTO: Završen FIFA 24 turnir “Ae na FIFU tebra!” – Pobednik ekipa “Soker”

Kakav bi život bio bez malo sporta, jeste da je u toku EURO 2024, ali su naši mlađi Borani imali prilku da uživaju u dvodnevnom festu turnira “Ae na FIFU Tebra!”, nove FIFE 24 (ili kako se sada zove EA Sports FC 24), organizovanom za vikend 29. i 30. juna u prostorijama IT centra u Boru.

FIFA TURNIR E+-naslovna_00
Foto: Tebrizam

Posle dva dana ispunjenih zanimljivim utakmicama, neverovatnim potezima i golovima, uzbuđenjem i razočarenjima, Tebrizmov turnir je osvojio tim Soker i dobio glavnu nagradu od 30.000 dinara.

Kao i gotovo svako fudbalsko takmičenje, i ovo je započelo grupnom fazom koja je bila organizovana prvog dana turnira, a prijavljenih 16 ekipa je bilo raspoređeno u 4 grupe, iz kojih su prvoplasirani i drugoplasirani timovi prošli u četvrtfinale.

Kao prvoplasirani iz grupe A je dalje prošla ekipa Invalidi, a odmah iza njih na drugom mestu Top Gun. Iz grupe B su kao prvoplasirani dalje prošli Rakuni, a kao drugoplasirani Samdžamovci. Iz grupe C su sa prvog mesta prošli i pobednici turnira, ekipa Soker sa neverovatnom gol razlikom od 26:2, dok je na drugom mestu bila ekipa 93 Sigma. Pobednici grupe D su bili momci iz tima Trafika, dok su kao drugoplasirani prošli momci iz tima Breskvice.

FIFA TURNIR E+-06
Foto: Tebrizam

Drugi dan turnira je otpočeo četvrtfinalima, tačnije eliminacionom fazom, gde su u prvom meču snage odmerili Invalidi i Samdžamovci a iz tog duela su Invalidi prošli u polufinale dobivši rezultatom 5:1.

Rakuni su u polufinale prošli dobivši ekipu Top Gun identičnim rezultatom kao iz prethodne tekme 5:1.

Budući pobednici, momci iz ekipe Soker su u polufinale prošli “razbivši” ekipu Breskvice rezultatom 10:2, a poslednjeg učesnika polufinala dobili smo u utakmici između ekipa Trafika i 93 Sigma gde je ekipa Trafika izašla kao pobednik rezultatom 3:2.

FIFA TURNIR E+-028
Foto: Tebrizam

Uzbudljive utakmice iz četvrtfinala nastavile su se i u polufinalu gde su snage odmerili Invalidi i Rakuni, odnosno Soker i Trafika.

U regularnom delu meča prve utakmice polufinala ekipe Invalida i Rakuna su odigrale 2:2. Manjak penala u čertvrtfinalu ovi momci su sada nadoknadili, posle uspešnijeg izvođenja, ukupnim rezultatom 6:4 u finale su otišli Rakuni.

U drugom meču polufinala snage su odmerili Soker i Trafika, a ekipa Soker je još jednom izdominirala i u finale prošla rapsodijom golova koja se završila konačnim rezultatom 9:0.

FIFA TURNIR E+-018
Foto: Tebrizam

Meč za treće mesto odigrale su ekipe Invalida i Trafike, a pobedu su odneli Invalidi rapsodijom golova od 7:0.

Konačno na kraju drugog dana turnira, punog zanimljivih utakmica, golova, znojavih dlanova, došao je red na finale, gde su se susreli i odmerili snage ekipe Soker i Rakuni, a oba tima su izabrala i igrala sa Real Madridom. Finale je u potpunosti opravdalo očekivanja i predstavilo najzanimljiviju utakmicu turnira.

Momci iz ekipe Soker nisu imali laganu i rutinsku utakmicu kao i do sada, te je posle regularnog dela meča i produžetaka rezultat bio 2:2. Momci iz ove dve ekipe pružili su nam šansu da u neizvensom izvođenju penala uz grickanje noktiju, čekamo kraj. Kraj je došao tek pred istek prve serije izvođenja penala, a ekipa Soker je izvanredan turnir krunisala nakon boljeg izvođenja ukupnim rezultatom 5:4 osvojivši Tebrizmov FIFA turnir i novčanu nagradu od 30.000 dinara.

Osim prvoplasirane ekipe, Rakuni su osvojili 8.000 dinara za drugo mesto, dok su trećeplasirani Invalidi osvojili povraćaj kotizacije, odnosno 2.000 dinara.

FIFA TURNIR E+-023
Foto: Tebrizam

Realizaciji samog turnira, osim samih članova i volontera Tebrizma, doprineli su i sponzori turnira: Bybaj Fast food, Stovarište građevinskog materijala “Nasković”, GM copy, Boss delivery i Rent-a sony Bor.

Svi učesnici su odigrali kvalitetne tekme, neki sa više sreće neki sa manje, a da su Borani i dalje eksperti u FIFI, pardon EA Sports FC 24, dokazali su svi ovi momci. Svim učesnicima želimo da nastave da pikaju FIFU, i da se prijavljuju na buduće turnire kojih će, nadamo se, biti još više u budućnosti, a ako ih neko drugi ne bude organizovao, budite sigurni mi ćemo!!!

Bila je ovo jedna od poslednjih aktivnosti Tebrizmovog Erasmus+ projekta, a atmosferu sa turnira “Ae na FIFU tebra!” možete pogledati u narednoj galeriji.

Projekat “Otključavanje mogućnosti: Osnaživanje omladine kroz digitalno opismenjavanje i aktivno učešće u zajednici” je sufinansiran od strane Evropske unije, kroz Erasmus+ program.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.