Ponovo dominacija srpskih kik boksera. Tri nove medalje stižu u Bor!

Reprezentacija Srbije u kik boksu još jednom je pokazala svoj kvalitet i svoje umeće u ovoj borilačkoj veštini, a pod vođstvom Siniše Vladimirovića na poslednjem velikom takmičenju osvojene su čak 43 medalje.

Kik_boks_Mađarska_turnir
Foto: FB/Tim Vladimirović

Na “WAKO” svetskom kupu koji je održan u Budimpešti, naša reprezentacija je donela kući 17 zlatnih, 11 srebrnih i 15 bronzanih medalja

Muška i ženska reprezentacija Srbije u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji otputovala je u Budimpeštu na prestižnom svetskom kupu sa 46 takmičara, a iz glavnog grada Mađarske vratila se sa čak 43 medalje među izuzetno jakom konkurencijom koju je činilo čak 2 250 kik boksera iz celog sveta.

Nove medalje naših Borana

Borski kik bokseri su i na ovom takmičenju bili odlični i u svoj grad doneli 3 medalje:

  • Damir Sejdija zlatnu medalju;
  • Boban Nikolić srebrnu medalju;
  • Petar Dinić bronzanu medalju.

Zapaženo učešće imao je i Mihailo Veljković, međutim ovoga puta je ostao bez odličja.

Navikli smo da borski kik bokseri ne prestaju da nižu uspehe na velikim takmičenjima, ali jedan momak je mnoge oduševio. Damir Sejdija je mnoge zadivio svojom borbom, prvo svoje protivnike, a kasnije i selektora Sinišu Vladimirovića. On je na početku turnira pobedio Bugarina, Litvanca, Tajlanđanina u polufinalu i u finalu Kazahstanca i time doneo zlatnu medalju nacionalnom timu.

Svoje viđenje celokupnog takmičenja izneo je i selektor reprezentacije Siniša Vladimirović.

Moram da pohvalim ceo tim. Pokazali smo visok stepen zajedništva, međusobno su jedni drugima pružali podršku i zaista njihovo ponašanje i zalaganje u ringu služi nam na čast i ponos. Ovo je bila odlična provera i slika je sada mnogo jasnija. Većina reprezentativaca je potrvdila status, a neki će morati da traže i čekaju drugu priliku,

izjavio je selektor Srbije

Našim kik bokserima i selektoru reprezentacije želimo puno uspeha na sledećim turnirima, definitivno je da su ovi momci ponos grada Bora, i verujemo da će još naših mladih sugrađana krenuti putem naših šampiona. Novi izazovi za juniore biće već u septembru, dok je za novembar mesec predviđeno Evropsko prvenstvo za seniore u Atini.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.