Siniša Vladimirović, jedan od najvećih sportista Bora, novi je selektor kik-boksera Srbije

Siniša Vladimirović, čovek koji je ispisao istoriju borskog sporta, više nego zasluženo je nakon mnogo godina truda, treniranja, odricanja, medalja i uspeha u kik-boksu, postao selektor svih kik-boks selekcija Srbije!

Siniša_vladimirović_1
Foto: Privatna arhiva

Da se ogromna upornost, istrajnost i ozbiljan pristup sportu kojim se bavite isplati, dokazao je i Siniša Vladimirović koji nakon uspešne karijere u kik-boksu danas podjednako uspešno vodi Kik-boks klub “Bor” što dokazuju najsjajnija odličja koja takmičari ovog kluba donose sa gotovo svakog velikog takmičenja. Ove uspehe potrvdila je i nedavna odluka Upravnog odbora Kik-boks saveza Srbije kojom je Siniša jednoglasno izabran za selektora svih reprezentativnih kik-boks selekcija naše zemlje u naredne četiri godine.

Kao i do sada, prioritet u radu biće kontinuitet dobrih rezultata Srbije na velikim takmičenjima. Posebnu pažnju obratićemo na mlađe selekcije, pre svega jer u seniorskoj reprezentaciji imamo smenu generacija. Želja je da što češće, na svakih mesec ili mesec i po dana, organizujemo mini kampove, reprezentativna okupljanja sa dva dana intenzivnih treninga. Na taj način bismo sa ostalim trenerima iz stručnog štaba imali uvid u trenutnu formu svih naših takmičara,

izjavio je Siniša Vladimirović 

Siniša Vladimirović je ušao u svet sporta još krajem osnovne škole, prvobitno u karateu, a ubrzo nakon toga i u svet kik-boksa. U studenskim danima, kada nije mogao da trenira u svom studenskom gradu Nišu, trenirao bi u svom rodnom gradu, a 2000-te godine, negde u martu mesecu, osvojio je svoje prvo prvenstvo države u kik-boksu, i sve nakon toga je istorija!

Njegova borilačka karijera je trajala punih 19 godina, od toga je od 2001. do 2015. godine bio reprezentativac naše zemlje. Osvojio je dva puta Balkansko prvenstvo, sa Evropskog i Svetskog kupa je doneo bronzana odličja. Takmičio se u svim kategorijama, i odatle je nosioc neverovatnih 13 titula.

Sinisa-Vladimirovic-Damir-Sejdija
Foto: Ist media

Pri kraju i nakon završetka svoje borilačke karijere, započeo je svoju karijeru trenera, gde je svojim borcima nadomestio sve ono što je kao mladom borcu njemu zafalilo. Pored toga, bio je i trener u stručnom štabu nacionalnog tima od 2019. do 2021. kao i 2023. godine.

Čestitamo Siniši na zašluženoj poziciji, a vama ostavljamo dvadesetčetvrtu epizodu omladinskog podkasta “Šta ima?”, u kojoj je Siniša podelio detaljniju priču o njegovim počecima, borbama koje vodi u ringu i van njih.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.