Mladi su podigli glas: Štrajk zaječarskih srednjoškolaca zbog lošeg grejanja u školama

Za svoja prava najčešće moramo da se izborimo na različite načine, a upravo su to zajednički uradili zaječarski srednjoškolci nakon što su ih u školama dočekali hladni radijatori i učionice. Jedino logično rešenje, bio je upravo štrajk.

Srednjoskolci-ispred-gradske-uprave-4
Foto: Radio Magnum

Kako su istakli, zaječarski srednjoškolci ne žele više da sede u hladnim učionicama.

Oni su jutros napustili učionice i prekinuli nastavu. Prvo su se okupili u dvorištu Srednjoškolskog centra, a nakon toga uputili su se ka Gradskoj upravi Zaječar.

Zaječarski srednjoškolci, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog lošeg grejanja, zaustavili su i saobraćaj ispred Gradske uprave Zaječar.

Na koji način su srednjoškolci iskazali svoje nezadovoljstvo u samom centru Zaječara, zabeleženo je i na društvenim mrežama, tačnije instagram nalogu 192.rs.

I dok iz Javnog komunalno-stambenog preduzeća u Zaječaru javljaju da će kvar i normalnije snabdevanje grejanjem škola biti rešeni do kraja nedelje, kao i dok sa druge strane prema rečima iz Gradske uprave i Gradonačelnika Zaječara za ovim štrajkom nije bilo osnova i da proističe iz totalno nekih drugih namera, zaječarski srednjoškolci su svojim primerom možda ipak samo pokazali da mladi žive sa različitim problemima kao i da imaju hrabrost i potrebu da se bore za njihovo rešavanje.

Izvori tekstova: Timočka i Radio Magnum

Izvor fotografije: Radio Magnum

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.