Boranka Teya Dora dovela Srbiju do finala

Pobednik ovogodišnje Evrovizije, koja je održana u Malmeu u Švedskoj, je Švajcarska sa neverovatnih 591 poena! Iako je naša Teya Dora zauzela 17. mesto, uspela je Srbiju i ove godine da dovede u veliko finale ovog velikog festivala!

eurovision-2024-teya-dora-10_naslovna
Foto: Filip Plavčić

Boranka Teya Dora je ove godine dovela Srbiju u finale ovogodišenje Evrovizije sa pesmom “Ramonda”! Nastupala je pod rednim brojem 16, što je, kako ona kaže, njen srećan broj. Teya je svojim glasom zadobila srca publike, a sam unikatan nastup sa velikom stenom je samo upotpunio njen nastup i doneo neobičan utisak publici.

Kaca_naslovna_001

Teya Dora je u Malme došla sa Konstraktom koja je 2022. godine Srbiju dovela do 5. mesta sa pesmom “In corpore sano”. Obe su sa Teya Dorinim timom provodile vreme u Green room-u i iščekivale rezultate ovog festivala. Teya je ove godine sklopila divno prijateljstvo sa predstavnikom Hrvatske, Baby Lasagnom, koji je završio takmičenje na sjajnom drugom mestu!

Iako je Hrvatska bila najveći favorit publike po broju glasova, pobednik ovogodišnje Evrovizije je dvadesetpedogodišnji Nemo koji je predstavljao Švajcarsku sa pesmom “The code”. Ova pesma predstavlja kombinaciju vokala i repa, a značenje koje se krije iza pesme jeste da se on kao osoba i dalje pronalazi u ovom svetu i prevazilazi sve prepreke koje proživljava kao nebinarna osoba.

Kaca_naslovna_001

Ovogodišnji takmičari su u finalu predstavili svoje neverovatne i raznolike nastupe, a Evrovizija je još jednom pokazala svoju unikatnost u svetu muzike. Favoriti za pobedu su bili Hrvatska, Švajcarska, Francuska i Holandija, koja je, nažalost, bila diskvalifikovana na dan finala.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.